Propuneri amuzante pentru Centenar. Sute de proiecte n-aveau legătură cu Marea Unire


Au fost aprobate primele 43 de proiecte pentru Centenar. Unele au fost însă chiar de râs. Carte despre bolile românilor sau campionat de fotbal intercomunal, idei pe care George Ivașcu le-a găsit la ministerul Culturii și care au fost, bineînțeles, respinse. Altele, precum monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia sau Muzeul Național de Istorie, rămân blocate în continuare.La aproape trei luni de la începutul anului, au fost aprobate primele 43 proiecte dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire.

La minister au fost depuse peste 1.000 de proiecte. Multe dintre ele nu aveau însă nicio legătură cu Centenarul.

”Dacă tot ati vorbit de idei de proiect, as mai adauga si spectacolul de muzica si poezie patriotică, un campionat intercomunal (de fotbal, n.r.) - trebuia sa mai pun vreo 300 de bancute pe undeva”, a afirmat Ivașcu.

Marile proiecte sunt însă uitate sau blocate. Două dintre acestea: monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia sau muzeul național de istorie. Ministrul speră.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?