Vreme caldă în unele regiuni, posibile ninsori la munte. Prognoza meteo pe trei zile

 

Vremea se menţine caldă, chiar deosebit de caldă în sud şi parţial în est şi centru. Cerul va fi în general senin, cu înnorări doar în regiunile nordice, unde izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificări trecătoare în majoritatea regiunilor, iar la munte, pe crestele înalte va sufla chiar tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 22 de grade.

Şi azi continuă să fie cald în Bucureşti. În condiţii de cer variabil, la amiază ne bucurăm de 17...18 grade celsius. 

La munte vremea se menţine caldă pentru această dată. Ceva mai mulţi nori doar prin nordul Carpaţilor Orientali, în special pe parcursul nopţii, însă numai pe arii restrânse va ploua. În restul masivelor, ploi slabe se vor semnala cu totul izolat. Vântul va avea intensificări susţinute, iar pe creste va sufla tare. În aceste condiţii termometrele vor indica la amiază 12 grade la Păltiniş, 10 în Predeal, 11 la Semenic, 10 în Sinaia, tot 10 grade la Stâna de Vale şi 3 grade, sus pe Vf Toaca din Ceahlău.

VREMEA PE 2 ZILE

Vineri, avem în continuare parte de vreme caldă pentru această perioadă. Temperaturile maxime trec de 10 grade în toată ţara şi ajung la 19 grade la Călăraşi, poate chiar 20 în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, dar în regiunile intracarpatice, treptat, înnorările se accentuează şi va ploua în Maramureş, local în Carpaţii Orientali şi izolat în Transilvania, Moldova şi Crişana. Vântul va sufla tare tot la munte, dar local şi temporar şi în celelalte zone.

Bucureştenii au parte şi vineri de vreme caldă şi frumoasă. Termometrele vor indica în zori 4…6 grade, iar la amiază în jur de 18 grade.

Sâmbătă în vest, centru şi nord vremea se răceşte. Cerul va fi mai mult noros, va ploua pe arii extinse şi local se vor acumula cantităţi importante de apă.

La munte precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul teritoriului continuă să fie cald, înnorările vor fi temporare, iar ploile slabe vor cădea doar pe arii restrânse. Vântul va avea intensificări locale, iar în zona montană înaltă va sufla cu putere. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8…9 grade la Baia Mare şi Suceava şi 19 grade la Giurgiu.

Weekendul vine în Capitală tot cu vreme caldă. În condiţii de cer temporar noros la amiază termometre vor indica 16…17 grade. Condiţiile de ploaie se menţin reduse.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?