Caniculă şi descărcări electrice! Prognoza meteo pe trei zile

 

Vremea caniculară va persista în cea mai mare parte a Olteniei, în Muntenia, în centrul şi sudul Moldovei şi în vestul Dobrogei, unde disconfortul termic va rămâne accentuat, în timp ce în restul ţării valorile termice vor scădea uşor faţă de intervalul precedent.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi după-amiaza şi seara, în zonele montane şi submontane, în centrul şi nord-estul ţării, unde local se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua şi aspect de vijelie. Izolat cantităţile de apă vor fi însemnate şi va cădea grindină.

În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse şi la cote mai reduse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25...26 de grade în Maramureş şi nordul extrem al Moldovei şi 38...39 de grade în Câmpia Română, posibil 40 de grade cu totul izolat în Lunca Dunării.

În Capitală, dimineata 22...23 de grade. Pe parcursul zilei în continuare vreme deosebit de caldă, iar disconfortul termic va fi accentuat. Maxima se va situa în jurul valorii de 38 de grade.

La munte cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi după-amiaza şi noaptea, când local se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua şi aspect de vijelie. Izolat cantităţile de apă vor fi însemnate şi va cădea grindină. Vor fi 21 de grade la Semenic si Paltinis, 23 de grade la Stana de Vale, 24 la Sinaia, 26 la Predeal.

La mare, vremea va fi caniculară. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 şi 32 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 24 şi 25 de grade.

Vineri, temperatura va scădea la nivelul întregii ţări, totuşi în regiunile sudice vremea va fi în continuare izolat caniculară. Temperaturile maxime se vor încadra între 19...20 de grade în nordul Moldovei şi 35...36 de grade în sudul extrem al Munteniei. Vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele montane şi submontane, local în centru şi în est, apoi şi în sudul ţării. Izolat vor fi cantităţi de apă mai însemnate şi căderi de grindină. În restul zonelor ploile se vor semnala pe spaţii mici.

În Capitală, maxima se va situa intre 33...34 de grade. Seara vor fi averse şi descărcări electrice.

Sâmbătă, temperatura va scădea semnificativ şi în regiunile sudice, astfel că se vor situa, în mare parte din ţară, în jurul normelor climatologice specifice perioadei, cu maxime de la 23...24 de grade în Subcarpaţii Getici până la 32 de grade în Dealurile Banatului. La munte şi în zona deluroasă a Olteniei şi a Munteniei pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice.

În Bucureşti, 27 de grade maxima la amiaza. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări.


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?