Procesul Loteria II începe pe 22 ianuarie la Tribunalul Bucureşti

 
Foto: ziare.com
Foto: ziare.com
Procesul Loteria II, în care fostul vicepremier George Copos, fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş şi Camelia Voiculescu au fost trimişi în judecată de DNA, pentru manipularea pieţei de capital, va începe pe 22 ianuarie la Tribunalul Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a fixat acest termen după ce, pe 29 decembrie 2008, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată pe cei trei - alături de alte zece persoane - fiind acuzaţi de manipulare a pieţei de capital, după ce o societate a lui Copos a creat un prejudiciu de 600.000 de dolari Fondului Proprietăţii de Stat.

Fostul vicepremier Gheorghe Copos este acuzat de spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la infracţiunea de participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, conform DNA.Camelia Voiculescu este acuzată de folosire a unor informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane şi de efectuarea, împreună cu alte persoane, în mod concertat, de operaţiuni de manipulare a pieţei.

Sorin Pantiş, fost ministru al Comunicaţiilor, este acuzat de folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă, dezvăluirea de informaţii privilegiate şi recomandarea făcută altor persoane de a dobândi sau înstrăina instrumentele financiare la care se referă acele informaţii.

Pentru a asigura recuperarea prejudiciului, procurorii au pus sechestru asigurător asupra caselor celor trimişi în judecată.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?