Preţul biletelor RATB ar putea creşte până la 20%

 
Foto: serendipityworld.com
Foto: serendipityworld.com
Preţul biletelor şi abonamentelor RATB va creşte cu 10- 20%, a declarat directorul regiei, Gheorghe Aron, care a precizat că propunerea va fi înaintată CGMB.
Aron a precizat că solicitarea regiei se bazează pe creşterea preţului combustibililor, dar şi pe cel al pieselor necesare noilor vehicule din parcul RATB. Recent, RATB a finalizat achiziţionarea a ultimelor vehicule din cele 1.000 de autobuze Mercedes Citaro comadate.

Preţul unui bilet pentru o cursă urbană a crescut, pe 31 ianuarie 2008, de la 1,1 lei la 1,3 lei. Preţul unui abonament nominal integral pe o linie a crescut cu 20%, de la 25 de lei la 30 de lei, cel pe două linii cu 16,66%, de la 30 de lei la 35 de lei, iar un abonament lunar nominal intergral pe toate liniile s-a majorat cu 25 %, de la 40 de lei la 50 de lei.


De asemenea, Aron a precizat că regia are în vedere achiziţionare de autovehicule de capacitate medie (mai mici ca cele existente) pentru transportul de noapte. "Încă analizăm oportunitatea acestui transport, mai ales din punct de vedere al solicitărilor. Dacă îl vom face avem nevoie de autovehicule mai mici pentru că noaptea cererea de transport e mai mică. Vom avea în vedere introducere acestor vehicule pe traseu între orele 21.00 şi 5.00" a precizat Aron.

Directorul RATB spune că ar putea introduce vehicule mai mici încă de la ora 21.00, ţinând cont de scăderea traficului spre seară. "În general, numărul de călătorii a scăzut în acest an cu 4-5 procente faţă de aceeşi perioadă a anul trecut" a mai spus Aron.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?