Preşedintele israelian respinge posibilitatea încheierii unui armistiţiu

 
Foto: flickr.com
Foto: flickr.com
Preşedintele israelian Shimon Peres a respins duminică posibilitatea încheierii unui armistiţiu, în condiţiile în care forţele israeliene îşi continuă ofensiva împotriva militanţilor Hamas în Fâşia Gaza, însă a dat asigurări că Israelul nu are intenţia de a ocupa acest teritoriu palestinian.
"Nu intenţionăm nici să ocupăm Gaza, nici să zdrobim Hamas, ci să zdrobim teroarea. Iar Hamas are nevoie de o lecţie serioasă şi reală. Acum o primesc", a spus Shimon Peres, fost şef al diplomaţiei şi laureat al premiului Nobel pentru pace, într-un interviu acordat emisiunii "This Week" de la postul de televiziune ABC News.

Peres consideră că un armistiţiu nu are şanse de a opri ostilităţile. "Nu vom accepta ideea că Hamas va continua să tragă, iar noi trebuie să declarăm o încetare a focului. Nu are niciun sens", a explicat preşedintele israelian.


"Am fost atenţi. Am dat dovadă de reţinere. Am aşteptat. Le-am dat multe şanse", a adăugat Peres referindu-se la Hamas. "Ei nu pot explica de ce trag...nu pot ascunde că reacţionează la ordinele Iranului. Iranul are doi sateliţi în Orientul Mijlociu, Hezbollahul în Liban şi Hamasul în Gaza", a mai spus preşedintele Israelului.

Congresmeni americani renumiţi, inclusiv liderii republicani şi democraţi din Senat, intervievaţi în emisiunea de ştiri a postului american de televizune, şi-au exprimat susţinerea faţă de acţiunile Israelului.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?