Iohannis: Am avut dreptate cu ţopăiala fiscal-bugetară. Cred că se impune o amânare semnificativă

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seară, că după ce Guvernul a amânat iar şedinţa pentru modificările Codului Fiscal, că în opinia sa, se impune o amânare semnificativă a datei de intratre în vigoare a modificărilor anunţate, întrucât sunt cârpeli, şi a mai punctat că a avut dreptate când a cataologat demersul Guvernului drept o "ţopăială fiscal- bugetară".

"Cred că vă amintiți că acum puține zile, săptămâna trecută, mi-am arătat întregul scepticism față de anunțatele modificări în legislația fiscală. Am numit acest comportament al PSD în materie o țopăială fiscal-bugetară și tot ce am văzut la televizor și tot ce am auzit și astăzi îmi confirmă că evaluarea mea a fost cât se poate de exactă. Aș fi preferat să văd astăzi un Guvern hotărât să facă evaluări serioase, să avem simulări făcute de adevărați specialiști, să vedem dacă aceste măsuri sunt într-adevăr cele mai bune sau nu. Nu am văzut așa ceva, am văzut în schimb întâlniri tot între aceiași politicieni care au ieșit tot cu aceleași opinii", a afirmat șeful statului", a spus preşedintele, după ce a participat la Gala Asociației Municipiilor din România.

"Nu am mai discutat cu premierul, dar am văzut cu toții că în afară de inițiatori toată lumea este împotriva acestor modificări. Cred că trebuie să dea de gândit oricui care dorește să facă modificări atât de ample și vede că nu vrea nimeni să meargă pe aceeași linie. Cred că minim, minimorum s-ar impune o amânare semnificativă, un studiu foarte bine fundamentat și atunci lucrurile se pot discuta în liniște. După părerea mea, este total, dar total inoportun să se țintească ca și dată de implementare 1 ianuarie 2018"dar am văzut că în afară de iniţiatori, toată lumea este împotrivă, şi asta trebuie să dea de gândit. Cred că minim minimorum se impune o amânare semnificativă şi este inoportun să se ţintească ca dată de implementare 1 ianuarie 2018", a mai punctat preşedintele.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?