Preşedintele Băsescu a semnat decretele de promulgare a Legii privind Codul Civil şi a Legii privind Codul Penal

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Traian Băsescu a semnat decretele de promulgare a Legii privind Codul Civil şi a Legii privind Codul Penal. Cele două Coduri au fost asumate de Guvern în şedinţa parlamentară din 22 iunie.


În data de 22 aprilie, preşedintele Traian Băsescu declara, în cadrul Coaliţiei "Opriţi Codurile!": "Am prezentat şi necesitatea de a face paşi înainte în procesul de reformă a Justiţiei. România nu mai poate întârzia, nu putem să mai amânăm încă o dată deciziile legate de folosirea sau nu a Codului Penal din timpul regimului comunist, din 1968."

"România nu-şi poate permite, în luna iulie, un raport care să nu constate progrese în modernizarea justiţiei naţionale", declara, în aprilie, Traian Băsescu, referindu-se la adoptarea Codurilor.

În luna iunie, premierul Emil Boc declara, în şedinţa Parlamentului pe tema asumării celor două Coduri, că acestea vor ajuta la realizarea unei justiţii mai rapide în România.

Citeşte mai mult despre asumarea Codurilor de către Guvern AICI

Vom reveni cu amănunte. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?