Prețul energiei electrice, un nou nivel record!

 

Prețul energiei electrice atinge un nou nivel record! România importă energie la capacitate maximă din Ungaria.

Preţul energiei electrice pe piaţa spot aatins, marți, din nou maximumul istoric de 750 de MW, care a mai fost înregistrat săptămâna trecută.

Astfel că România importă electricitate la capacitate maximă pe linia de interconexiune cu Ungaria, potrivit datelor OPCOM şi Transelectrica, analizate de agerpres.ro.

Astfel, energia cu livrare marţi are preţul de 750 de lei (158 de euro) pe MWh în intervalul orar 19:00-20:00. Pentru o comparație, la aceeași oră,  preţurile în celelalte ţări din regiune sunt la jumătate: 81 de euro în Ungaria şi Slovacia şi 65 de euro în Cehia.

Același nivel de 750 de lei a mai fost înregistrat și săptămâna trecută, miercuri.

Precedentul record a fost de 680 de lei pe MWh, în iarna de acum doi ani, în februarie 2017, în timpul unei perioade extrem de geroase.

Importurile de energie din această perioadă sunt şi ele la cote ridicate.

Marți, la ora 10:40, consumul ţării era de 7.424 MW, producţia - de 5.923 MW, iar diferenţa de 1.501 MW era adusă de peste graniţă.

Datele OPCOM arată că marţi, între orele 6:00 şi 21:00, România importă energie din Ungaria la întreaga capacitate disponibilă a liniei de interconectare, respectiv 656 MW.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?