Postul DDTV, amendat de CNA pentru că a difuzat fără licenţă producţii Warner Bros

 
Foto: presaonline.com
Foto: presaonline.com
Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat postul DDTV cu 50.000 de lei şi oprirea imediată a difuzării producţiilor Warner Bros, după ce acesta a înştiinţat CNA cu privire la mai multe serii de filme şi desene animate difuzate de DDTV, pentru care acesta nu avea drepturi de difuzare.
DDTV a achiziţionat drepturile de difuzare ale producţiilor Warner Bros de la  o firmă de intermediere românească, System Cable SRL, condusă de Florin Miclăuş, care, la rândul ei, ar fi cumpărat drepturile pentru 2.000 de filme de la Echeron Studio. Warner Bros a anunţat, însă, că studio-ul nu lucrează cu intermediari.

Prezent la audierile de la CNA, Florin Miclăuş şi-a asumat întreaga răspundere, menţionând că firma lui a semnat contractul cu Echeron în octombrie 2008. La rândul său, Doru Iuga, reprezentat DDTV, a susţinut la CNA că a fost păcălit şi că a primit şi el sesizări de la diverse case de producţii în legătură cu filmele difuzate de DDTV. Reprezentanţii postului nu au prezentat însă la CNA precontractul încheiat cu firma de intemediere, aşa cum li se ceruse anterior.


CNA a anunţat că a trimis sesizarea celor de la Warner Bros la ORDA, care, după verificarea contractelor, a precizat că plângerea studio-ului american este întemeiată, conform Legii 8/1996, contractele neprevâzând, aşa cum cere legea, numărul operelor pentru care s-au achiziţionat drepturile de autor.

În sesizarea trimisă de Warner Bross către CNA se arată că filmele "Last boys cout" şi "Grumpy old man"au rulat la DDTV, iar episoade din desenele animate "Tom şi Jerry" au fost difuzate pe internet, deşi compania americană deţine drepturile exclusive asupra difuzării mondiale, iar DDTV nu a solicitat în mod direct nicioadată cumpărarea drepturilor de transmitere a acestor producţii pe teritoriul României.

În plus, reprezentanţii Kanal D şi Prima TV au sesizat şi ei că postul DDTV a transmis producţii ale Universal, respectiv Paramount Pictures, pentru care nu are drepturi de difuzare.

DDTV, al doilea post condus de Dan Diaconescu, s-a relansat pe 23 august, devenind canal de televiziune dedicat exclusiv filmelor. Directorul DDTV a anunţat atunci că a cumpărat 2.700 de filme, desene animate, documentare, suma investită pentru relansarea postului ridicându-se la câteva milioane de euro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?