Populaţia României şi-a schimbat dimensiunile fizice în ultimii 30 de ani

 
Foto: hamburg-tourism.de
Foto: hamburg-tourism.de
Populaţia României şi-a schimbat dimensiunile în ultimii 30 de ani: femeile sunt mai înalte, foarte mulţi copii sunt supraponderali, iar persoanele trecute de 50 de ani suferă şi ele de obezitate. Asta au descoperit experţii de la Institutul Naţional de Cercetare în urma unei anchete antropometrice.

Studiul a fost iniţiat după ce s-a constatat că îmbrăcămintea făcută după măsurătorile de acum 30 de ani nu mai corespunde realităţii.

La Timişoara există un laser antropometric care află noile dimensiuni ale românilor. Aparatul e capabil să măsoare 150 de dimensiuni ale corpului.

Imaginea 3D obţinută redă exact corpul uman. Astfel, fiecare persoană supusă studiului stă într-o cabină specială timp de 30 de secunde şi este scanată. Timişorenii care s-au lăsat masuraţi spun că au acceptat pentru că îşi găsesc foarte greu haine pe masura lor.

"Acest proiect e iniţiat în scopul schimbării mărimii confecţiilor. Se ştie că populaţia din România nu îşi mai găseşte confecţii pe mărime", a spus Claudia Niculescu, Institutul de Cercetare pentru Textile.

Pentru ca studiul să fie relevant ar trebui scanate aproximativ 6.000 de persoane. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?