Polonia a publicat lista pedofililor

Ministerul Justiţiei de la Varşovia a publicat o listă cu numele, fotografiile şi adresele a aproape 800 de pedofili şi agresori sexuali, transmite Deutsche Welle.„Dreptul de a ne proteja copiii se află deasupra dreptului infractorilor la confidenţialitate”, a argumentat ministrul polonez al Justiţiei, Zbigniew Ziobro, la publicarea online, pe pagina ministerului, a unei liste cu pedofili şi agresori sexuali. În opinia ministrului, noua măsură ar fi „un progres”.

Lista conţine numele, datele şi locul naşterii precum şi domiciliul a 768 de pedofili şi făptaşi ai unor agresiuni sexuale asupra minorilor cu vârste sub 15 ani. Informaţiile sunt practice mai ales pentru familiile din Polonia, a mai spus ministrul Ziobro. Este suficientă introducerea în motorul de căutare a numelui de familie sau a locului de reşedinţă şi orice părinte poate afla dacă în imediata apropiere a copiilor săi trăieşte vreo persoană potenţial periculoasă, a explicat la postul public de radio un reprezentant al departamentului responsabil cu publicarea listei.

Diverse sondaje de opinie arată că, în cazurile de pedofilie, polonezii ar încuraja, în proporţie covârşitoare, castrarea chirurgicală, închisoarea pe viaţă sau chiar pedeapsa cu moartea, conform flux24.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?