Poliţele RCA se scumpesc în 2009 cu 10 până la 30%

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Creştere importantă a tarifelor RCA anul acesta. Poliţele de răspundere auto civilă sunt mai scumpe cu procente cuprinse între 10 şi 30%, în funcţie de asigurator. În plus, anul acesta tarifele sunt diferenţiate în funcţie de marca şi vechimea maşinii, precum şi de vârsta, experienţa şi judeţul de domiciliu al şoferului.


Spre exemplu, pentru o maşină cu capacitatea de până la 1.200 de centimetri cubi, poliţa de asigurare costă între 264 şi 360 de lei.

Pentru maşinile cu motoare de până la 1.400 de centimetri cubi poliţa RCA este cuprinsă între 260 şi 460 de lei în timp ce pentru motoare de peste 2.000 de centimetri cubi, şoferii vor plăti şi 700 de lei în funcţie de asigurător.

Tarifele au crescut, în special, pentru că şi limita de despăgubire s-a majorat. Astfel, pentru daune materiale companiile de asigurări acordă de anul acesta despăgubiri de cel mult 300.000 de euro iar pentru vătămări corporale, cel mult 1,5 milioane de euro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?