Lovitură pentru Pilonul II de pensii. Condiţiile în care participanţii se vor putea retrage din 2019

 

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a anunţat, marţi, într-o declaraţie de presă la Guvern, mai multe schimbări în ceea ce priveşte Pilonul II de pensii, schimbări care vor fi introduse printr-o Ordonanţă de Urgenţă şi care vor intra în vigoare de la începutul anului viitor.Comisionul de administrare pentru fondurile de pensii Pilon II va fi redus la 1%, de la 2,5%, de anul viitor, conform OUG citată.

„Un alt aspect important este că o persoană care participă la un fond de pensii trebuie şi este normal să se poată retrage, dacă consideră de cuviinţă. Se poate retrage pe bază de cerere individuală, dar nu mai devreme de cinci ani de participare la respectivul fond. La momentul la care persoane respectivă se retrage înainte de deschiderea dreptului de la pensie privată, activele cuvenite se transferă participantului respectiv cu un comision de retragere de 2% din aceste active”, a explicat Teodorovici.

În plus, comisionul de 0,5% din active va fi modificiat în funcţie de performanţa fondului de adminsitrare.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?