Ce nu știai despre pesta porcină. Se transmite sau nu la câini și pisici?

 

Pesta porcină africană, boala care a afectat un număr foarte ridicat de animale din gospodăriile românilor, nu se transmite la om și nici la alte specii.Pesta porcină este extrem de contagioasă și are o mortalitate ridicată, de aproape 100%. În plus, pentru ea nu există, deocamdată, tratament. 

Porcii se pot îmbolnăvi doar prin intrarea în contact cu hainele contaminate ale stăpânilor, nu e necesar să intre în contact cu animalele bolnave.

Medicii veterinari anunță, însă, că pesta nu se transmite nici la om, nici la alte animale, precum câinii ori pisicile din gospodărie.

Pentru a feri porcii de boală, este necesar, printre altele, să îi ții departe de alți porci din gospodăriile vecine, să nu le dai resturi provenite de la carnea de porc gătită și să nu porți aceleași haine pe care le-ai purtat pe stradă când intri la ei.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?