PERCHEZIŢII DE AMPLOARE în Capitală şi în 2 judeţe. Suspecţii ar fi DELAPIDAT două SIF-uri

 
Percheziţii în Capitală, Arad şi Ilfov
Percheziţii în Capitală, Arad şi Ilfov

Procurorii DIICOT efectuează la această oră 31 de percheziţii domiciliare în Bucureşti, Arad şi Ilfov - sunt vizate infracţiuni de manipulare a pieţei de capital, delapidare şi spălare de bani.Prejudiciul se ridică la 16 milioane de euro, transmite Realitatea TV iar 25 de persoane vor fi aduse la audieri.

Suspecţii sunt acuzaţi de delapidarea a două SIF-uri în perioada 2012-2014.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat în data de 08 decembrie un număr de 31 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Ilfov, Arad şi a municipiului Bucureşti, se arată în comunicatul DIICOT.

Acţiunea se desfăşoară pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializate în comiterea infracţiunilor de manipulare a pieţei de capital, delapidare şi spălare de bani.   

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012 –2014, membrii grupării au constituit un grup infracţional organizat ce a avut ca scop obţinerea de sume de bani din patrimoniul SIF Banat Crisana SA şi SIF Muntenia SA Bucuresti, prin delapidarea acestora (în modalitatea însuşirii/traficării), fonduri ce au fost transferate ulterior prin intermediul mai multor societăţi nerezidente (offshore), controlate tot de către membrii grupului în mod direct sau prin persoane interpuse, în vederea reciclării, tocmai pentru a ascunde adevărata natură a provenienţei acestora.

În acest scop aceştia au folosit persoane juridice nerezidente, precum şi persoane juridice de naţionalitate română, la care asociaţi au fost avocaţi care au deţinut pentru aceştia acţiunile SIF 1, asigurându-le sustragerea de la o eventuală decizie de concertare în condiţiile art. 2861 din Legea 297/2004, precum şi disimularea originii ilicite a sumelor de bani, obţinute prin delapidare.

De asemenea, există suspiciuni că membrii grupului  infracţional organizat s-au implicat şi în operaţiuni de manipularea pieţei de capital, prin realizarea mai multor tranzacţii în datele de 12.09.2013, 13.09.2013 şi 16.09.2013 în cadrul Bursei de Valori Bucureşti.

Mecanismele bursiere au fost grav afectate, întrucât operaţiunile au vizat majorarea artificială a preţului acţiunilor SIF BANAT - CRIŞANA SA până la un nivel semnificativ mai mare decât cel de pe piaţa principală, dând astfel semnale false cu privire la cererea şi preţul instrumentelor financiare, pentru ca, după operaţiunile de pe piaţa "deal", preţul acţiunilor în cauză să revină la nivelurile inițiale.

Beneficiarii acestor operaţiuni au fost chiar liderii grupului, care şi-au consolidat poziţia în interiorul SIF BANAT CRIŞANA SA, prin deţinerile directe/indirecte peste limita impusă de art. 2861 din Legea 297/2004.

La sediul D.I.I.C.O.T – Structura Centrală vor fi aduse în vederea audierii 25 de  persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
petru
09 Dec 11:11
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:
chirciu.petru@yaoo.com
Răspunde
2 0
LES DEUX MAGOTS
08 Dec 18:38
Dupa arestarea "capeteniei" Alina Bica, D.I.I.C.O.T. incearca sa-si mai salveze imaginea in fata Marelui Licurici (ca de noi, astia care le asiguram bugetu', ii doare-n cot!)...

Sefii au aceeasi mentalitate ca si ai batrani, de rit vechi (adica celebrii Lucratori de Securitate), dau din pinteni doar cand le vine "groasa la cour", fi-mi-ar scarba!!!

Intrebare: Pan-acuma ce-au facut (ca informatii au tot avut), acesti "diplomati" de Spirtu' Harem???
Răspunde
1 0
LES DEUX MAGOTS
08 Dec 18:13
Dupa arestarea "capeteniei" Alina Bica, D.I.I.C.O.T. incearca sa-si mai salveze imaginea in fata Marelui Licurici (ca de noi, astia care le asiguram bugetu', ii doare-n cot!)...

Sefii au aceeasi mentalitate ca si ai batrani, de rit vechi (adica celebrii Lucratori de Securitate), dau din pinteni doar cand le vine "groasa la cour", fi-mi-ar scarba!!!

Intrebare: Pan-acuma ce-au facut (ca informatii au tot avut), acesti "diplomati" de Spirtu' Harem???
Răspunde
0 0
lucian
08 Dec 18:00
Truse de scule, seturi de tubulare, seturi de chei, scule speciale, testere, scule în inch, adaptoare, cricuri, elevatoare şi multe altele. Pe toate le gasiti numai pe www.scule-auto-genius.shopmania.biz . Toata gama de scule profesionale Genius, Lincos, Yato, o gasiti pe www.scule-auto-genius.shopmania.biz . Cele mai bune preţuri de pe piaţă. Vă aşteptăm să ne vizitaţi. Mulţumim!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?