PD-L şi UDMR au semnat un protocol de colaborare

 
Boc şi Marko s-au întâlnit cu Băsescu
Boc şi Marko s-au întâlnit cu Băsescu

Emil Boc, Marko Bela şi Traian Băsescu s-au întâlnit sâmbătă şi au discutat despre calendarul învestirii noului Cabinet. Marko Bela a declarat că protocolul politic între PD-L şi UDMR este finalizat, urmând să fie însoţit şi de un regulament de funcţionare al coaliţiei, care este, de asemenea, aproape gata.

Preşedintele UDMR Marko Bela a declarat sâmbătă, pentru NewsIn, că a mers la Palatul Cotroceni, împreună cu premierul desemnat Emil Boc, pentru a discuta despre calendarul învestirii noului Cabinet.

"Într-adevăr, am avut o scurtă întâlnire cu domnul preşedinte, pentru prima dată după formarea alianţei PDL-UDMR. Am discutat despre calendarul învestirii noului guvern. Ne-a rugat ca, în cel mai scurt timp să avem guvern, să acţionăm cât mai repede", a declarat Marko, menţionând că termenul discutat este 23 decembrie pentru învestirea Executivului.

Cât priveşte protocolul politic între PD-L şi UDMR, preşedintele Uniunii a precizat că este finalizat, urmând să fie însoţit şi de un regulament de funcţionare al coaliţiei, care este, de asemenea, "aproape gata". Marko Bela a susţinut că, din punctul de vedere al UDMR, protocolul se face între formaţiunea sa şi cea democrat-liberală, nefiind incluşi şi reprezentanţi ai independenţilor din Parlament şi conţine principii de colaborare, inclusiv referitoare la drepturile minorităţilor.

Liderul UDMR a precizat că protocolul nu prevede termene şi vobeşte despre principiile descentralizării, precum şi al regândirii regiunilor de dezvoltare, dar fără în termeni generali, nu specifici.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?