Patru atacatori înarmaţi au împuşcat mortal 12 persoane într-o piaţă aglomerată din India

 

Autorităţile indiene au anunţat că 12 persoane au fost împuşcate mortal, iar alte 15 au fost rănite, după ce cel puţin patru atacatori înarmaţi şi îmbrăcaţi în uniforme militare au deschis focul într-o piaţă aglomerată din statul indian nord-estic Assam, care se confruntă cu o insurgenţă regională violentă, transmite Reuters.

Atacatorii înarmaţi au început să tragă focuri în mod nediscriminatoriu şi au aruncat câteva grenade în mijlocul mulţimii dintr-o piaţă situată în localitatea Kokrajhar, la aproximativ 220 de kilometru de capitala comercială regională din Guwahati.

Unul dintre atacatori a fost ucis de forţele de securitate, în vreme ce ceilalţi au reuşit să fugă din zona pieţei din Kakrajhar, scrie news.ro.


Între timp, un oficial de rang înalt din cadrul executivului a precizat că atacul a fost orchestrat de către militanţii separatişti din Frontul Naţional Democratic al Bodoland (Songbijit).

”Poliţiştii indieni au lansat o operaţiune pentru capturarea insurgenţilor, care se ascund în apropierea localităţii unde a avut loc atacul. Este un atac militant şi vom trimite o echipă din New Delhi pentru a conduce investigaţia”.

Assam este un stat izolat şi subdezvoltat din zona nord-estică a teritoriului indian, care se confruntă de câţiva ani cu o insurgenţă etnică şi tribală violentă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?