Patriarhul Daniel s-a plimbat la Catedrală în mașina SPP-ului

 
Imaginile zilei la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului
Imaginile zilei la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Pentru că au apărut foarte multe reacții negative la faptul că șefii bisericii se plimbă în mașini de lux, Biserica Ortodoxă Română vine să clarifice situația. Mașina în cauză nu este a Patriarhului Daniel, ci aparține a SPP. Mașina pe care a folosit-o Patriarhul Daniel cu ocazia evenimentului de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului aparține Serviciului de Protecție și Pază (SPP) și a fost impusă de protocol, în condițiile în care Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu, are rang de șef de stat, a declarat pentru HotNews, Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei. 

„Patriarhul Ecumenic avea și rang de șef de stat și a avut însoțitor de la SPP care a oferit mașini de protocol. E o mașină a SPP, nu a Patriarhului care, pentru cei interesați, are o dubiță Volkswagen”, a declarat Bănescu. El a precizat că Patriarhul Daniel a fost nevoit să folosească mașina respectivă pentru a-l însoți pe Patriarhul Ecumenic. 

„Este o rușine pentru care care răspândesc știri neverificate”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. 

Precizările vin în contextul în care în mass media a apărut informația că mașina cu care s-a deplasat Patriarhul nu ar avea RCA valabil.

Până la ora publicării acestei știri purtătorul de cuvânt al SPP nu a putut fi contactat.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?