Pagube de peste 5 milioane de lei, în județul Sibiu, din cauza inundațiilor

 
Pagube de peste 5 milioane de lei, în județul Sibiu, din cauza inundațiilor
Pagube de peste 5 milioane de lei, în județul Sibiu, din cauza inundațiilor

Valoarea pagubelor materiale provocate de ploi torențiale, scurgeri de pe versanți, alunecări de teren la căile de comunicații din județul Sibiu a fost stabilită de Comisia de constatare și evaluare la 5.235.000 de lei. Potrivit rapoartelor de sinteză aprobate în ședința CJSU, această sumă se împarte astfel:

* 5.100.000 lei către Consiliul Județean Sibiu, pentru refacerea tronsoanelor avariate de pe cinci drumuri județene: DJ 106 A Sibiu – Păltiniș, DJ 106 E (Transalpina), Cristian – Orlat – Săliște – Tilișca – Poiana Sibiului – Jina, DJ 106 J Gura Râului – Orlat, DJ 104 G Săcădate – Nucet – Cornățel și DJ 142 B Blăjel – Bazna – Boian

* 85.000 de lei către comuna Bazna, pentru refacerea a 6 km de drum forestier și a unui pod situat în intravilanul satului Velț

* 50.000 de lei către comuna Târnava, pentru intervenții la sediul Primăriei, șanțuri și rigole intravilane și două fântâni publice.

Hotărârea nr. 21 vizează refacerea digului la Acumularea Permanentă Valea Rorii, din comuna Bazna, care este proprietatea SNGN Romgaz – Sucursala Mediaș. Potrivit estimării inițiale, suma necesară este de 500.000 de lei. Lucrările trebuie executate în regim de urgență și vor fi suportate de SNGN Romgaz, din fonduri proprii.

Hotărârile CJSU Sibiu vor fi înaintate Guvernului României, pentru alocarea sumelor necesare refacerii infrastructurii rutiere din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018.

 

 

Realitateadesibiu.net

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?