Obiceiurile sexuale ale necuvântătoarelor: Morsele au harem, lebedele negre sunt gay

 
Panda, una din cele mai
Panda, una din cele mai
FOTO: Thenewvoice
Panda, una din cele mai Femelele macac vând favoruri sexuale Masculii morsă au parte de harem
Reproducerea nu este singurul scop al activităţii sexuale le animale. Cercetătorii vorbesc de balene care fac adevărate orgii sau cupluri de albatroşi gay.


Poate cele mai inocente animale când vine vorba de împerechere, urşii panda au adevărate probleme de reproducere. Femelele intră rar în călduri (doar trei zile pe an), masculii au penisurile mici şi nici nu ştiu, instinctiv, cum să se împerecheze. Un exemplu este celebrul cuplu de la Smithsonian National Zoo, Hsing-Hsing şi Ling-Ling, care au avut o relaţia dificilă încă de când s-au cunoscut, în 1976. La început, Hsing-Hsing s-a împerecheat cu urechea, încheieturile şi cu piciorul lui Ling-Ling. Aşa că specialiştii de la zoo au trecut la inseminarea artificială. Ca să vindece un cuplu de panda de timiditate, cercetătorii au realizat chiar filme porno cu panda şi le-au dat exemplu, dar fără succes.

Cuplurile de panda constituie doar unul din exemplele pe care portalul MSNBC le-a cules într-un top al obiceiurilor sexuale ale necuvântătoarelor.

Ca să aibă parte de sex, masculii de maimuţă macac trebuie să le purice mai înainte pe partenere. Potrivit unui studiu realizat în Indonezia, s-a observat că o femelă este de trei ori mai predispusă la împerechere dacă masculul îi face acest favor.

Cel mai viteaz dintre masculii de morsă are parte de un harem de femele care îl vor însoţi într-o hârjoneală subacvatică. Cercetătorii au şi o explicaţie pentru acest fenomen: masculii de morsă au cel mai mare penis din lumea mamiferelor, aproape 80 de centimetri lungime.

Balenele gri nu se lasă mai prejos, ajungând chiar la orgii cu câte cinci reprezentanţi ai sexului masculin, care îşi ating burţile în debutul împerecherii.

Mai mult, animalele au dovedit că reproducerea nu este ultimul scop al existenţei, ele ducând activitatea sexuală dincolo de necesitatea urmaşilor, după cum au arătat doi biologi de la Universitatea din California. Ei au studiat, în special, cuplurile de animale gay.

De altfel, LiveScience a întocmit, la un moment dat, un top al necuvântătoarelor homosexuale. Cel mai cunoscut caz şi pe locul întâi pe lista publicaţiei ştiinţifice sunt lebedele negre. Căsniciile homosexuale ale acestei specii rezistă mai bine de câţiva ani, femelele împerechindu-se totuşi cu masculii, dar doar pentru pui.

Delfinii cu botul gros sunt, în general, bisexuali, dar trec prin perioade în care devin exclusiv gay. Împerecherea între exemplarele homosexuale implică sexul oral, alături de o serie întreagă de stimulări preludice.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?