O mama şi-a infectat fătul cu celule canceroase

 
Foto: telegraph.co.uk
Foto: telegraph.co.uk
O mamă în vârstă de 28 de ani, care a murit de leucemie, şi-a infectat fata, înca nenăscută, cu celule canceroase.
Evenimentul, extrem de rar întâlnit, a dovedit că celulele canceroase se pot transmite de la adult la copil, potrivit telegraph.co.uk. De-a lungul timpului au mai fost înregistrate alte 17 cazuri în care mama şi fătul s-au îmbolnăvit de acelaşi tip de cancer sau leucemie.

În mod obişnuit, sistemul imunitar al bebeluşului recunoaşte şi distruge celulele canceroase care se transmit de la mamă şi care invadeaza organismul micutului. Celulele canceroase suportă adesea mutaţii gentice, motiv pentru care nu se întâlnesc celule maligne identice la două persoane, decât în cazul în care ele au aceeaşi sursa, au explicat medicii.  
Profesorul Mel Greave a declarat că aceste situaţii rămân totuşi extrem de rare. "Se pare că în aceste cazuri, celulele materne canceroase s-au transmis fetusului prin placentă şi au reuşit să se instaleze deoarece au fost invizibile pentru sistemul imunitar", a precizat acesta.Bebeluşul se află sub tratament, iar starea lui de sănătate este bună.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?