O biserică veche de 450 de ani a apărut în mijlocul unui lac. Explicaţia fenomenului neobişnuit

 

Biserica din Quechula, construită în 1564 şi abandonată ulterior, a fost acoperită de ape după construcţia unui lac de acumulare. Acum seceta din Mexic a făcut ca nivelul apei să scadă, iar ruinele bisericii au ieşit la suprafaţa, pentru prima dată în ultimii 50 de ani.

Orașul a fost ridicat pe la început de secol XVI de coloniștii spanioli. Tot atunci a fost construită și măreața biserică, care era mult prea mare pentru nevoile spirituale ale comunității de atunci, dar se spera ca numărul locuitorilor să crească în viitor. Din acest motiv chiar nu a existat un preot numit pentru această măreață construcție, aici făcând slujbe preoți de la parohiile învecinate.

În secolul XVIII, la aproximativ 200 de ani de la întemeierea urbei, o epidemie de ciumă a decimat populația, orașul devenind mai degrabă o fantomă. Prin 1966 guvernul Mexicului a aprobat construirea unui mare baraj la  Malpaso Dam. Lacul de acumulare al acestuia urma să înghită și orașul fantomă de la Quechula.


Nu e prima oară când biserica iese la iveală. În 2002 și în 2015, ruinele bisericii au fost vizibile, însă niciodată ca anul acesta.

Sursa: turismistoric.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?