Spioni ruși dau târcoale Americii. O navă desfășoară activități de intelligence lângă țărmul SUA

 

O ambarcațiune rusească, având la bord echipament de spionaj, a fost identificată navigând de-a lungul coastei de est a Statelor Unite, la 30 de mile de statul Connecticut.

Conform postului tv FOX News, care a relatat informația în premieră, este vorba despre ambarcațiunea SSV-175 Viktor Leonov, prevăzută cu echipament de interceptare de înaltă tehnologie.

Aceasta naviga miercuri în ape internaționale, dar foarte aproape de țărmul statului Connecticut, unde se află o bază de submarine U.S. Navy.

Un oficial american a relatat postului CNN că această navă de spionaj a mai fost semnalată patrulând în 2014 și 2015 în zona coastei statului Florida. Același oficial a subliniat că astfel de situații se întâlneau mai des în perioada Războiului Rece.

Joe Courtney, membru al Subcomitetului Forțelor Navale și Forțelor de Proiecție, a atras atenția că această mișcare este „o agresiune de neacceptat, care are scopul clar de a testa fermitatea și reacțiile noii administrații.”

Citat de site-ul courant.com, Courtney a mai adăugat că, deși are încredere totală în reprezentanții U.S. Navy, „Casa Albă ar trebui să-și depășească înflăcărarea pe care i-o poartă lui Putin și să-l trateze ca atare, ca pe o amenințare serioasă la pacea și securitatea internațională, care s-a perpetuat în ultimii cinci ani.”

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?