Președinte CNCD: Nu orice cetățean e premier. Dăncilă are o responsabilitate mai mare

Viorica Dăncilă are o responsabilitate mai mare atunci când se exprimă, pentru că este premierul României și poate influența comportamente. O spune șeful Consiliului Antidiscriminare, înaintea audierilor de săptămâna viitoare. Premierul Viorica Dăncilă ajunge la judecata CNCD, după ce, în primul său interviu, prim-ministrul a folosit cuvântul "autişti" pentru a califica europarlamentarii care, în opinia sa, vorbesc de rău România la Bruxelles.

”Probabil că se folosește, dar nu cred că este o exprimare corectă. Însă în astfel de spețe relevantă este funcția persoanei respective. Nu orice cetățean este premierul României. Fiind o persoană cu înaltă demnitate publică influențează comportamente în societate și atunci are o responsabilitate mai accentuată în exprimare și rigoarea este mai importantă în cazul unor astfel de persoane”, a declarat președintele CNCD, Asztalos Csaba.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?