Noi proteste -vestele galbene- la Paris. Zeci de persoane au fost arestate

 

Cel puţin 82 de oameni au fost arestaţi în Franţa în urma unui nou protest naţional al Vestelor Galbene. Peste 30.000 de oameni au demonstrat în marile oraşe, iar la Paris manifestaţia a degenerat şi s-a transformat în ciocniri violente cu forţele de ordine. La Paris, peste 8.000 de oameni s-au adunat pe străzi şi au pornit spre Arcul de Triumf. Ajunşi acolo, demonstranţii au aruncat cu pietre şi sticle în forţele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. 

Confruntări au avut loc şi în alte oraşe, precum Strasbourg sau Bourges. Zeci de manifestanţi au fost arestaţi de forţele de ordine în urma confruntărilor sau după ce percheziţiile au arătat că aveau asupra lor diferite tipuri de arme. 


Pentru a noua săptămână de proteste, autorităţile franceze au mobilizat 80.000 de jandarmi şi poliţişti, dar şi mai multe vehicule blindate. Manifestaţiile au scăzut însă în intensitate, după ce preşedintele Emmanuel Macron a facut anumite concesii, printre care şi renunţarea la controversata taxă pe carburant. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?