Premieră. Nina Iliescu, soţia lui Ion Iliescu, a scris pe blogul fostului preşedinte despre pensie

Apariţie surprinzătoare în mediul online. Soţia lui Ion Iliescu a scris pe blogul fostului preşedinte un material în care face precizări despre pensia sa, după ce în evz.ro au apărut materiale conform cărora pensia sa este de 10 600 de lei. Nina Iliescu demontează materialul jurnalistic cu fapte, dar mai ales cu talonul său de pensie: lunar încasează o pensie de 2159 lei. Materialul se regăseşte aiciRedăm, în continuare textul scris de Nina Iliescu. Ataşat articolului este şi talonul de pensie postat de aceasta:

"Intervin foarte rar în spațiul public. Discreția a fost alegerea mea. Dacă fac asta acum, este pentru că mă simt obligată cu o explicație colegilor mei de muncă, atâția câți mai sunt în viață. Este vorba despre o știre apărută în Evenimentul Zilei, privitoare la cuantumul pensiei mele. Dacă ați uitat, EvZ este un ziar de ”calitate”, unde deontologia profesională e sfântă! Am aflat și eu asta din ediția online de azi a jurnalului, sub semnătura doamnei/domnișoarei Ramona Dănciulescu, că ”despre funcția pe care a avut-o soția lui Ion Iliescu s-a vorbit extrem de puțin de-a lungul timpului.

Aceasta se bucură de o pensie lunară imensă, în valoare de 10.600 de lei, sumă la care alții doar visează, după cum mai informează sursa citată”. ”Sursa citată” citează, la rândul ei, din ”Libertatea”, care citează, la rândul ei, ”Cancan”, care și el citează declarația de avere a soțului meu, cea din 2008, unde venitul meu din pensie era de fix 10.600 de lei. Pe an! Scrie negru pe alb! Adică circa 900 de lei pe lună. Da, din păcate asta era pensia foștilor mei colegi, cercetători ”într-un domeniu atipic”, coroziunea metalelor, deși autoturismele domniilor lor jurnaliștii au a ne mulțumi.

Așadar o știre din 2008, cu sursă inițială ”Cancan”, trecută pe la ”Libertatea”, este luată după zece ani ca una proaspătă, și prezentată cu indignare de EvZ, în 15 februarie 2018, de unde este preluată cu aceeași indignare de pagina online a Antenei3, și ne arată că da, producția de ”fake news”, știri false pe românește, este o industrie cu viitor. Din păcate … Nu, pensia mea nu a crescut ca în povești, ci s-a mărit, conform legii, în ultimii zece ani, până la o sumă lunară care depășește cu puțin 2000 de lei.

Colegii mei n-au a se minuna: mărirea de pensie din presă nu e mărire, e doar știre falsă, și dovadă de ”profesionalism” jurnalistic". 

Nina Iliescu.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?