Nicuşor Dan, plângere la DNA împotriva Gabrielei Firea

 
Nicușor Dan vs Gabriela Firea
Nicușor Dan vs Gabriela Firea

Nicuşor Dan s-a prezentat la sediul DNA, vineri, în calitate de vicepreşedinte al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, pentru a depune o plângere penală împotriva primarului general, Gabriela Firea.Decizia vine după ce Consiliul General al Capitalei a aprobat în luna ianuarie Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 3, prin care ar fi schimbat destinaţia a şase terenuri de aproximativ 43 de hectare din spaţiu verde în spaţiu construibil, scrie Agerpres.

"Nu reclamăm consilierii generali care au votat Planul Urbanistic Zonal Sector 3 la sfârşitul lui ianuarie. Facem plângere penală împotriva (...) arhitectului şef al municipiului Bucureşti, Ştefan Călin Dumitraşcu, doamnei primar general Gabriela Firea, directorului Direcţiei Juridice din Primăria Capitalei, Adrian Iordache, şi secretarului general al municipiului Bucureşti, Georgiana Zamfir, pentru faptul că au propus un PUZ vădit nelegal. Şi, de asemenea, (...) celor doi primari de la Sectorul 3 (Robert şi Liviu Negoiţă - n.r.) şi secretarului general al Primăriei Sectorului 3 (Marius Mihăiţă - n.r.)", a declarat Nicuşor Dan la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Nicușor Dan a precizat că infracţiunea pe care o reclamă este cea de abuz în serviciu cu foloase necuvenite pentru altul, ceea ce atrage şi competenţa DNA.

Nicuşor Dan a susţinut că prin Planul Urbanistic Zonal Sector 3, peste 40 de hectare prevăzute ca spaţii verzi devin construibile.

Procurorii au descins la Primăria Sectorului 5 din București

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
vlad
22 Mar 14:28
pe de alta parte, ca tot am vorbit de USR, in legatura cu acele companii municipale si de sector, infiintate de Firea si finutul ei, Negoita, au perfecta dreptate, jos cu palaria, astea-s hotie pe fata, dreneaza banul direct catre obedienti ocolind licitatiile publice.
Răspunde
0 0
Gabriel Petrescu
22 Mar 14:27
Acest individ este 100% distructiv. Nu am vazut nici o initiativa constructiva din partea Dumnealui
Răspunde
0 0
vlad
22 Mar 14:21
multe cladiri construite deja in zone devenite ulterior spatii verzi tot prin PUZ la nivel de capitala au primit reautorizari prin instanta de judecata. nu poti transforma un teren deja construit in spatiu verde, este abuziv. instanta de judecata va autoriza orice constructie in aceste zone cu destinatie schimbata. Demersul lui N. Dan este de tip USR. Si el cunoaste aceste lucruri.
Răspunde
0 0
robert negoita
22 Mar 14:11
Acest maimutoi santajist numit Nicusor Dan, a reclamat la toate forurile de justitie de 10 ani toate primariile din capitala fara a avea succes macar intr-un singur proces. Cu asta se ocupa, cere favoruri si functii pentru diversi consilieri USR iar daca nu primesc, face reclamatii peste tot crezand ca toti suntem inferiori, el fiind suprem. Asa merge santajul la nivel de Nicusor Dan. El stie ca orice PUZ se elaboreaza de o echipa din multe departamente din primarie, nu-s nebuni 30-40 oameni sa riste libertatea cum spune el.
Răspunde
0 0
Toni
22 Mar 13:13
Bravo domnule Nicusor Danpentru atitudinea dumneavoastra civica de a sparge inca odata buboiul asta de mafioti care lcureaza impotriva intereselor comunitatii locale! Primarul general inca Nu raspunde in fata jsutitiei pentru ca tine in cotninaure pe suite d emilioane de euro niste companii facute impotriva economiei d epiata si declarate ILEGALE DE CATRE CURTEA DE APEL BCUURESTI. Ce mai asteapta primarul general la DECIZIA FINALA A CURTIID E APEL ? Se vede de la o posta ca sutn bani sifonati in itneresul cui ? in niciuncaz al firmelor care lupta onest cu primaria generala pentru a obtine lucrari in urma licitatiilor orgnaizate .dar ce folos ca aceasta doamna primar si-a permis cu d ela sien putere sa infiitneze aceste companii munciipale care NU au nimci in comun cu activitatea si in spiritul ca " cel ami bun ' sa castige .Atata timp cat doamna primar are impresia ca este priamr pe viata ar trebui sa stie un singur lucru, SA RESPECTE LEGEA SI SA RESPECTE HOTARAREA UNEI ISNTANTE DE JDUECATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?