Naturmobil, maşina eco ce se foloseşte doar de un cal - VEZI FOTO

 
Foto: The Guardian
Foto: The Guardian
Foto: The Guardian Foto: The Guardian
Cei care vor să îşi cumpere maşina eco a viitorului trebuie să ştie că aceasta va avea patru roţi, o bandă de alergat şi un cal. Naturmobil, ideea unui inginer iranian, Hadi Mirjehaz, combină călătoriile din secolul 19 cu echipamentul din sălile de sport ale secolului 21.
În principal, Naturmobil este un cal legat de o bandă de alergat, într-o cutie cu roţi. Şoferul şi pasagerul stau în faţă, în timp ce calul stă în spate. Pentru a te mişca, trebuie doar să porneşti banda de alergat şi să aştepţi ca "motorul" să înceapă să "galopeze". Mişcarea calului încarcă bateria maşinii. Naturmobil poate alerga cu 45 de km pe oră.

Mirjehazi a petrecut doi ani pentru a construi Naturmobilul şi spune că foloseşte mai multe tehnologii pentru a-l face pe cal să se simtă comfortabil. De exemplu, animalul stă sub o pătură de apă rece. Pentru problema mai delicată a "emisiilor", Mirjehazi folosesşte o pungă foarte mare. Deşeurile sunt colectate sub banda de alergat, pentru ca drumul să nu se murdărească şi să nu miroasă urât, potrivit The Guardian.


Există şi dezavantaje. În ciuda sistemului de răcorire a calului, Naturmobil nu se poate folosi în zone foarte calde. Nici autostrăzile nu pot fi folosite, din cauza vitezei reduse.

Subiecte pe aceeași temă



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?