Rusia. Un activist anti-corupție, omorât cu bâtele în plină stradă la Moscova

 
Dmitri Gribov
Dmitri Gribov

Un director regional al unei organizații anti-corupţie din Rusia a fost omorât în bătaie în plină stradă, în Moscova, unde se afla într-o vizită la mama sa.

Dmitri Gribov, şeful biroului regional al Centrului de Combatere a Corupţiei, o organizaţie anti-corupție, a fost atacat de doi indivizi, cu bâtele, scrie Timpul.md

Bărbatul a fost atacat de doi indivizi, cel mai probabil înarmat cu bâte, şi lovit cu sălbăticie. Crima a fost comisă pe o stradă din districtul Voskresensky, o suburbie a Moscovei

Bărbatul a fost lăsat să zacă pe zăpadă, în faţa blocului în care locuia mama sa. A murit după câteva ore pe patul de spital.

"O investigaţie a fost declanşată. Anchetatorii au examinat scena incidentului, iar martorii au fost audiaţi", au transmis procurorii ruşi.

Cauzele crimei sunt necunoscute. Postul TV rusesc REN TV menţionează o versiune spusă de colegii de serviciu ai victimei, care cred că asasinatul nu ar avea legătură cu lupta anticorupţie, ci cu un caz personal.

În urmă cu 2 ani, Gribov ar fi avut un scandal în trafic, în urma căruia ar fi fost bătut de 3 indivizi. Bărbatul l-a dat în judecată pe unul dintre atacatori, iar procesul a început pe 11 februarie, cu doar câteva ore înaintea atacului sângeros.

Chiar dacă spun că asasinatul nu are legătură cu locul de muncă al victimei, colegii săi s-au arătat critici faţă de sistemul de justiţie şi Ministerul de Interne din Rusia. Ei susţin că Gribov s-a luptat timp de 2 ani ca să poată deschide proces în cazul acestei agresiuni şi că, în acest timp, a mai fost vizat de un incident, în care i-a fost incendiată maşina, spune Novie Izvestia. Autorităţile ruse nu au avut însă nicio reacţie.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cunoastem sistemul foarte bine ...
15 Feb 11:22
seamana cu cel psdragnist !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?