MOL anunţă finalizarea achiziţiei celor 42 de benzinării Agip

 

Grupul ungar de petrol şi gaze MOL a finalizat achiziţia celor 42 de benzinării cumpărate de la ENI România, companie din grupul italian Eni, şi a ajuns la o reţea de aproximativ 200 de unităţi de distribuţie a carburanţilor, potrivit Mediafax.

MOL a finalizat preluarea celor 42 de benzinării Agip şi a ajuns la o reţea de 200 de unităţi
Ca urmare a finalizării tranzacţiei, ENI România va fi redenumită, de luni, MOL Retail Comerţ SRL. Ulterior, această companie va fuziona cu MOL România, potrivit unui comunicat al MOL.

Eni comercializa carburnaţi în România sub marca Agip.

Tranzacţia a fost perfectată în luna mai a anului trecut şi a inclus şi achiziţia de către MOL a unor benzinării ale Eni din Cehia şi Slovacia. MOL a ajuns să deţină aproximativ 2.000 de staţii de distribuţie a carburanţilor în 11 ţări.

"Această tranzacţie contribuie în mod semnificativ la atingerea obiectivului grupului MOL de a-şi spori cota de piaţă şi acoperirea în regiunea Europei Centrale şi de Est şi în special în România. Suntem hotărâţi să dezvoltăm pe termen lung operaţiunile din această ţară", a declarat în comunicat Lars Höglund, senior vice-preşedinte al diviziei de retail a grupului MOL.

Eni a intrat pe piaţa românească a distribuţiei de carburanţi în 1995 şi opera 42 de benzinării sub marca Agip. MOL este activ pe segmentul distribuţiei de carburanţi din România din 1995.

Preluarea benzinăriilor Eni a fost aprobată în septembrie 2014 şi de Comisia Europeană.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?