Mit demolat! Tigările electronice nu sunt deloc "inofensive"! Riscurile suint majore

Fumatul ţigărilor electronice nu este deloc lipsit de riscuri, arată un studiu al Univerisităţii din San Francisco. Este vorba de prima dovadă ştiinţifcă privind impactul semnificativ pe care-l au asupra sănătății dispozitivelor populare care au fost introduse cu aproape un deceniu în urmă.

 Concluzia studiului realizat de specialiştii americani este devastatoare. Tigara electronică nu numsi că este dăunătoare sănătăţii, efectele ei sunt MAI SEVERE decât ale ţigărilor clasice. Dacă trageţi zilnic din ţigara electrică, riscul de a suferi un atac de cord e aproape dublu, iar dacă "supliniţi" şi cu ţigări clasice, riscul este de aproape cinci ori mai mare, potrvit comunicatuluiu publicat chiar pe pagina Universităţii din San Francisco. 

Singurul avantaj, în cazul dispozitivelor electronice, este că riscul pentru sănătate dispare aproape imediat ce renunţaţi la fumat.  Studiul se bazează pe un eşention reprezentativ de 70.000 de fumători.

Luna trecuta, un raport al Academiilor Naţionale de Ştiinţe, Inginerie şi Medicină din SUA a citat o serie de efecte pe care le au asupra sănătăţii tigările electronice, ibnclusiv simptomele de dependență.

Raportul nu a constatat însă dovezi concrete ale riscurilor cardiace, de cancer sau boli respiratorii.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?