Mircea Geoană: "Guvernarea nu poate să fie un loc de muncă part-time"

 
Mircea Geoană, atac la premierul absent
Mircea Geoană, atac la premierul absent

Mircea Geoană, președintele Partidului Social Românesc (PSRO), a declarat că premierul Victor Ponta ar trebui să demisioneze din funcție dacă nu își poate îndeplini atribuțiile de prim ministru din motive personale.

Mircea Geoană spune că guvernarea acestei țări nu trebuie să depindă de o singură persoană, România nefiind stat autocratic, și că Victor Ponta nu trebuie să mai revină la Palatul Victoria.

"Guvernarea României nu trebuie să fie un loc de muncă part-time pentru o persoană care are prea multe probleme personale pe cap și nu se poate ocupa de guvernarea țării (...) Românii au dreptul ca în fruntea Guvernului să fie o persoană preocupată de guvernare, nu de rezolvarea unor probleme de natură juridică sau personală", a precizat Geoană, într-un comunicat remis duminică Agerpres.

Potrivit lui Geoană, Victor Ponta se dovedește nedemn de funcția pe care o deține. "De mai bine de 10 zile, Primul — ministru al României nu și-a mai îndeplinit responsabilitățile față de cetățenii pe care ar trebui să-i reprezinte", spune fostul lider al PSD.

Șeful PSRO a mai adăugat că guvernarea țării nu trebuie să depindă de o singură persoană:

"Dacă, din motive personale nu poate să-și îndeplinească responsabilitățile asumate — pentru că toate motivele invocate până acum sunt personale — Victor Ponta trebuie să-și dea demisia imediat din funcția de prim-ministru. Guvernarea acestei țări nu trebuie să depindă de o singură persoană pentru că, din fericire, România este un stat democratic, nu unul autocratic. Acest adevărat Victor Stănculescu al politicii actuale nu poate și nu trebuie să mai revină la Palatul Victoria", a afirmat Geoană.

Premierul Victor Ponta va fi externat duminică din spitalul din Istanbul, unde a fost operat la genunchi în urma unei accidentări la un meci de baschet. Premierul a anunţat pe Facebook că rămâne în Turcia pentru recuperare. El îi cere lui Iohannis să îl numească premier interimar pe Gabriel Oprea.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?