Mesajul unui copil cu autism către premierul Dăncilă: "Scuzele tale nu ajung, doamnă Viorica"

Mama unui copil cu autism îi transmite prim-ministrului Viorica Dăncilă un mesaj amplu, în care îi cere ca, în loc de scuze după declaraţia în care i-a numit „autişti“ pe cei care ar dezinforma Uniunea Europeană  să ia măsuri reale şi imediate prin care cei care suferă de astfel de tulburări să se poată integra în societate."Doamnă Viorica, eu sunt Rareș, am 14 ani și sunt diagnosticat cu autism. Aud și văd excepțional ( îți pot confirma părinții mei asta prin actele medicale pe care le au, iar consultațiile nu au fost gratuite in caz că doriți să știți asta)

De asemenea vă pot spune că NU știu să mint și nu am făcut niciodată vreun rău cuiva și nici țării mele.

De la 4 ani și jumătate am muncit pe brânci cate 8 ore poate și mai bine pe zi că sa pot sa fiu macar într-o oarecare măsură funcțional. Am beneficiat de mii de ore de terapie suportata de părinții, bunicii mei, și de prietenii lor care i-au ajutat (au redirecționat 20% pentru mine, lucru care nu mai este posibil datorită măsurilor fiscale luate, au redirecționat 2% pe care se pare că va fi mai dificil sa o facă tot datorită măsurilor fiscale luate), iar nici macar O ORĂ nu mi-a fost decontată de statul român.

Scuzele tale nu ajung doamnă Viorica și nu le accept pentru că încă odată, la fel că ceilalți membrii ai partidului din care faci parte, nu ți-ai asumat. Ți-a părut rău că "s-a înțeles așa". Și scuze ar trebui să îți ceri și de la cei care nu aud și nu văd din cauze medicale pentru că i-ai desconsiderat și pe ei.

O precizare...textul este scris de mine, mama lui Rares, pentru el și în numele lui. Și e un text valabil pentru orice copil cu autism din tara asta și pentru orice părinte care are un copil cu autism", a scris mama copilului.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?