Mesajul lui Iohannis la Gala Societăţii Civile: ONG-urile, un motor al schimbărilor bune din România

 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, în mesajul adresat către participanţii la Gala Societăţii Civile, că organizaţiile non-guvernamentale au "o capacitate formidabilă" în rezolvarea problemelor, reprezentând astfel un motor al schimbărilor bune din România, şi a dat asigurări că va fi deschis la propunerile şi proiectele acestora."Felicit întreg sectorul asociativ pentru seriozitatea şi dăruirea cu care serveşte şi apară interesele oamenilor şi ale comunităţilor. De asemenea, admir modul în care a reuşit de multe ori să protejeze pe cei vulnerabili, dar şi democraţia, statul de drept, pădurile şi parcurile. Sunt enorm de mulţi oameni şi asociaţii care merită aprecierea mea pentru că s-au dedicat în ajutorarea familiilor, femeilor, copiilor, persoanelor cu nevoi speciale şi a celor care provin din medii dezavantajate. Mai mult, de fiecare dată când cultură, patrimoniul, clădirile, bogăţiile naturale au fost în pericol salvarea a venit de la dumneavoastră, aţi găsit imediat soluţii, v-aţi adunat forţele, cunoştinţele şi aţi acţionat. Apreciez sprijinul pe care îl oferiţi de fiecare dată, cu promptitudine, atunci când vine vorba de schimbări şi reforme legislative", se arată în mesajul transmis de şeful statului şi prezentat de către Ligia Deca, consilier de stat la Departamentul Educaţie şi Cercetare al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele consideră că sectorul neguvernamental s-a impus că factor determinant în societatea noastră. "Societatea civilă, de-a lungul timpului, a reuşit să se dezvolte şi să se organizeze prin asumarea responsabilităţii în faţa unor nevoi sau probleme. Cei prezenţi în cadrul acestui eveniment reprezentaţi motorul schimbărilor bune din România, prin muncă şi implicare activă în comunităţi, prin faptul că reuşiţi să lăsaţi o amprenta pozitivă în viaţă multor oameni", afirmă Klaus Iohannis.

El a dat asigurări că va fi deschis la propunerile şi proiectele ONG-urile şi că va facilita dialogul între stat şi societate. "Organizaţiile non-guvernamentale demonstrează că au o capacitate formidabilă de a se solidariza în rezolvarea problemelor, nu numai prin identificarea şi scoaterea lor la lumina, ci prin implicare concretă, cu răspunsuri şi soluţii practice. Rolul societăţii civile a devenit unul extrem de puternic în prezent, dacă este să ne raportăm la evenimentele recente. Prezenţa dumneavoastră în diferite regiuni, în diferite domenii, la momentul potrivit reprezintă o contribuţie esenţială în dezvoltarea dinamică a societăţii noastre", se mai arată în mesajul preşedintelui, scrie Hotnews.roAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?