Medicii veterinari protestează la ușa lui Dăncilă. Pesta porcină s-a extins în 17 județe

 

Peste 1000 de medici veterinari vor protesta, astăzi, în Piața Victoriei. Mitingul de protest doreşte să aducă în atenţia autorităților problemele majore cu care se confruntă aceștia. 

"În contextul legislativ actual, ca urmare a modificărilor aduse legislaţiei specifice atât de Guvern, cât şi de Parlamentul României, este din ce în ce mai dificilă exercitarea profesiei de medic veterinar cu toată demnitatea şi responsabilitatea pe care aceasta le presupune, medicii veterinari fiind obligaţi să profeseze la limita malpraxis-ului", spun aceștia într-un comunicat.

Consecinţele aplicării prevederilor introduse în Legea nr. 160/1998 pentru organizarea şi exercitarea profesiunii de medic veterinar, pun în pericol atât schimburile comerciale în cadrul UE cât şi exporturile de animale în ţările terţe, mai spun aceştia.


De asemenea, ei doresc instituirea unui cadru legal, uniform, în cazul contractelor încheiate între medicii veterinari şi autoritatea veterinară de stat, respectarea perioadelor de execuţie, stabilitatea programelor pentru controlul bolilor şi renegocierea tarifelor pentru acţiunile din Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului.

Printre revendicări mai sunt accesul liber şi gratuit al medicilor veterinari de liberă practică împuterniciţi la sistemul naţional pentru identificarea şi înregistrarea animalelor (S.N.I.LA.); asigurarea de către Guvern a echipamentelor de protecţie pentru realizarea inspecţiilor în exploataţiile nonprofesionale care deţin animale, precum şi eliminarea inechităţii în sistemul de acordarea sporurilor salariate din sistemul public veterinar, lipsind în momentul de faţă orice procedură de evaluare a competenţelor.

Sursa foto: Agrointel.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Jan
02 Nov 10:56
Toate structurile statului sint infectate de sinecuristii analfabeti pusi de politicieni peste tot ! Majoritatea sefuletilor sint analfabeti de partid incapabili sa reactioneze decit daca primesc ordin de la partid ! Iar la partide sint alti analfabeti care vor sa faca si politica si afaceri personale si nu iese nimic ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?