MĂSURI împotriva EXTREMIŞTILOR MAGHIARI. Primele persoane DECLARATE INDEZIRABILE în România

 

Ministerul de Interne a anunţat măsuri împotriva extremiştilor maghiari. Patru cetăţeni maghiari au primit, astăzi, interdicţia de a intra pe teritoriul României. Interdicţia se aplică pe o perioadă de un an. Doi dintre persoanele vizate sunt membri Jobbik.

Patru cetăţeni ungari, printre care doi membri Jobbik, au interdicţie de a intra în România timp de un an, a anunţat, luni seară, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Cei patru cetăţeni sunt Zsolt Tyirityán, Zagyva György Gyulával, István Szávay şi Mikola Bela.

"A fost instituită măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de un an, pentru patru cetăţeni maghiari: Zsolt Tyirityán, membru al organizaţiei Oastea Haiducilor, Zagyva György Gyulával, membru Jobbik, István Szávay, membru Jobbik, şi Mikola Bela, membru al organizaţiei Noua Gardă Ungară, faţă de care organele competente au sesizat Curtea de Apel Bucureşti în vederea declarării acestuia ca indezirabil. Referitor la aceste persoane, există indicii temeinice că fac parte din structuri implicate în activităţi de natură naţionalist-extremistă ce constituie riscuri la adresa ordinii publice şi a securităţii naţionale a României", a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
5 -2
red
18 Mar 22:17
de acum raspunsul statului roman la hotiile si minciunile voastre va fi dur. doar si la noi e campanie si politicienii nostrii stiu ca asa se castiga.
Răspunde
8 -7
red
18 Mar 19:43
maimutele mongoloide venite din asia se straduie iar cu minciuna. in romania sunt doar 200 de secui, fara legatura cu ungurii. daca nu ai istorie te chinui sa minti si sa furi. iar tiganii de la jobbik trebuie arestati. fara nici o discutie. sa se aplica legea si atunci tiganii de unguri nu o sa mai aibe curaj nici sa respire fara ordin.
Răspunde
10 -4
bozgor büdös
18 Mar 21:03
6 bozgor büdös , esti analfabet si in limba ta asiatica.
4 -4
Ianos Kiss
19 Mar 08:12
5 Piros ......... Tanuld meg rendesen írni. Iskolába mentek? Miután megtudja, hogy írja meg észrevételeit.
10 -6
ALEXANDER RACKOZY GITENSTEIN
18 Mar 16:44
IN MIERCUREA CIUC DACA ESTI SECUI SI AI DATORII LA CHELTUIELI COMUNE 32.OOO DE RONI,RESPECTIV 23.000 DE RONI NU VINE GOSCOMUL SA I-TI TAIE TEVILE !!! DAR DACA ESTI ROMAN SI AI DE PLATIT LA CHELTUIELI 4000 DE RONI,RESPECTIV 3000 DE RONI SAU 2000 DE RONI GOSCOMUL VINEURGENT SA-TI TAIE UTILITATIILE,ASTA IN COMPLICITATE CU ADMINISTRATORII SI PRESEDINTII DE ASOCIATII !!! DECI PONTA POATE SA LE DEA LA SECUI TOT ARDEALUL SI PE ROMANII DIN TRANSILVANIA SA AI LASE IN PACE !!! SI SA MAI SLABEASCA CU MONITORIZAREA CA SA AJUNS SA NU MAI AIBA ROMANII NICI UN DREPT IN ROMANIA !!!ROMANII AU AJUNS REFUGIATI IN ROMANIA,TRANSILVANIA !!! URMEAZA UN EXOD SI UN VAL DE REFUGIATI DIN ROMANIA,TRANSILVANIA IN TOATE COLTURILE LUMII ,EFECTIV UNDE VAD CU OCHII !!!
Răspunde
5 -8
goscom
18 Mar 18:14
2 nu ti-e rusine sa spui lucruri din astea???? se taie la toata lumea daca nu plateste. dar tie ar trebui sa taie si P....a Goscomul. prima data se plateste intretinerea,si apoi internetul!!!!!!
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
11 -4
zau!
18 Mar 15:08
5 te-ai imbatat ? In transilvania au locuit dacii ,abunda de dovezi arheologice .Aia de le zice bozgari pe vremea aceea erau inca pe drum spre Urali( o parte mica dintre ei ,restul ,invers acelor de ceasornic ,urmarind reni ,au ajuns in Finlanda ,vezi saami de acolo ) ,veneau din nordul mongoliei unde s-a produs modificarea genetic specifica lor N3
10 -10
roman
18 Mar 18:08
3 mai bine "bozgor" decat roman in tara asta asa zisa Romania
9 -6
ungur
18 Mar 18:36
8 Bozgorul ii sta bine in tara lui ,acolo in strafundurile asiei ,nu aici cu romanii.
9 -4
gyuluska
18 Mar 11:12
Zagyva György Gyulával- inseamna Zagyva Gyorgy cu Gyula, macar scrieti corect numele!!!!! poate ca intra in tara !!!!!!
Răspunde
6 -6
bine zici !
18 Mar 12:56
5 Adica :Gyula György amestecate...........cam cu ....gabori ?
11 -2
Antonie
18 Mar 10:50
Numai un an la astfel de persoane indezirabile?Putin! Daca romanii nostri ar fi facut in alta tara asa ceva,erau de mult dupa gratii.dar ,pesemne, ca politicienii nostri nu vor sa-i supere prea tare pe maghiari,ca de...i-au chemat intr-un ajutor la guvernare,nu puteau sa conduca singuri,aveam nevoie de ,,ajutoare...!,,
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
3 0
Preacurios
19 Mar 18:10
4 mee, nu superat pe bozgori.
dache dat minuse nu plecut che scris
che nu priceput?
multe din noi nu fecut diferențe intre plus și minus
6 0
bre, ma lasi?
18 Mar 10:36
Daca le luau boii de la bicicleta era mai grav. O freectie la piciorul de lemn era chiar mortala, prin comparatie.
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
3 -3
CRP
18 Mar 17:45
2 Ce ti-a dat gadea sa tragi pe nas de ai luat-o asa tare "pa aratura"?
16 -10
Nordic
18 Mar 08:11
"pamen et circenses" - dragi concetateni, dar chiar sunteti atat de tampiti ? Credeti ca o sa schimba ceva in Transilvania, saun in mintea unui adevarat transilvanean( cu origine din Transilvania cu min. 3 generatii INDIFERENT DE ETNIE)? Ne-am saturat nu mumai de extremisti ci si de conducerea din Muntenia. O sa vina si timpul nostru in curand.
Răspunde
7 -10
Nistor Claudiu
18 Mar 11:38
10 Nordicule, hai să te blochez la mantinelă, asiatic mincinos! E absolut JALNICĂ motivația ta privind dacii. Dar la ucraineni cum a fost? Și acolo s-au retras locuitorii de tot, lăsând loc - ce să vezi - maghiarilor?! Dar în Austria? Dar în Serbia? Dar în Slovacia? Dar în Croația? De fiecare dată aștept răspuns de la unguri, dar nu-mi răspunde nimeni. Hai, fii bărbat și răspunde-mi!
6 -9
ca sa vezi .....putem discuta de disparitia triburilor maghiare ,astea chiar au disparut
18 Mar 11:56
6 nordic chiar vrei sa discutam de continuitatea dacica ?Continuitatea daco-romanilor la nordul Dunarii este dovedita de singura copie a unei harti romane, unica, de altfel, pastrata pana in zilele noastre, Tabula Peutingeriana. Harta, realizata dupa anul 330 d.H., an in care imparatul Constantin cel Mare muta capitala imperiului de la Roma in Bizant, fosta asezare pescareasca de pe malul Bosforului, arata chiar si dupa retragerea aureliana, nu mai putin de 88 de localitati cu rezonanta daco-geta atat la nordul cat si la sudul Dunarii. Importanta acesteia este cu atat mai mare cu cat, fara doar si poate, Tabula Peutingeriana este o harta realizata in scopuri comerciale, dovedind asadar o stransa legatura economica a romanilor cu populatia ramasa in fosta provincie dacica.Chiar în timpul lui Traian, au început marile frământări în provincie. Cu greu le-au putut face faţă romanii dar după moartea lui Traian din timpul lui Hadrianus practic au început atacurile dacilor liberi asupra frontierelor provinciei romane Dacia. Aceste atacuri s-au produs aproape prin toate trecătorile carpaţilor. Există documente care atestă incursiuni ale dacilor din Maramureşul de astăzi , din zona Sătmarul de astăzi, prin poarta Someşului care vizau unul din punctele strategice fortificate ale provinciei: Porolissum.
„Cancelariile imperiale romane amintesc de conflicte între daci şi legiunile romane în 214, 238, 245, 247.istoricii antici (Criton, medicul lui Traian, Dio Cassius) atestă, în Istoria Romană, supunerea dacilor, nu nimicirea lor, după 105-106. Şpte scene de pe columna lui Traian atestă acest lucruCultura dacicã s-a pãstrat şi dupã cucerire întrucît au fost descoperite 100 de puncte pe teritoriul Daciei romane în care s-au pãstrat urme ale culturii materiale dacice ce dateazã din sec. I-II d. hr. Au fost descoperite aşezãri ale populaţiei dace la Şura Micã, Caşolţ şi Slimnic în judeţul Sibiu; Lechinţa de Mureş-în judeţul Mure
4 -9
bogdan
18 Mar 12:41
5 Dacia a fost parasita de trupele romane NU SI DE DACI .SAC!Existenţa unor comunităţi autohtone înperioada cuceririi Daciei este atestată de Geografia lui Ptolemeu. Marea majoritate a dacilor trăiau în lumearurală din
territoria oraşelor romane. Satele dacilor continuăuneori aşezări din epoca preromană, mai ales însudul şi estul Transilvaniei, la Slimnic-ŞarbaStempen şi Şura Mică (ambele în jud. Sibiu),Cernatu (jud. Covasna), Simoneşti (jud.Harghita)etcîn zona de la nord de Olt aşezările dacice continuă să evolueze, asimilând mai multsau mai puţin evident influenţa romană. Alteaşezări dacice sunt întemeiate în epoca romană şi îşi întind existenţa şi în secolul IV: Sighişoara Cipău -„Gârle” (jud. Mureş)
, Obreja (jud. Alba),Suceag (jud. Cluj), Boarta (jud. Sibiuetc.Aşezări autohtone sunt cunoscute şi la Lechinţa deMureş (jud. Mureş), Noşlac (jud. Alba), Lasleaşi Ocna Sibiului (jud. Alba), Mugeni (jud.Harghita) , Leu şi Locusteni (jud. Dolj).Dacilor li se atribuie şi vreo câteva necropole cumorminte de incineraţie, la Iacobeni (jud. Cluj),Lechinţa de Mureş, Şpălnaca (jud. Alba), Daneţi(jud. Dolj)etc., remarcându-se marile cimitire dela Locusteni
, Obreja şi Soporu de Câmpie (jud.Cluj); cuprinzând sute de morminte din secoleleII-III, aceste necropole – uşor de recunoscut după ritul de inmormântare (incineraţia la
ustrinum) şidupă inventarul lor specific, mai ales ceramic –sunt o concludentă dovadă a dăinuirii masive adacilor în epoca romană în cadrul Provincie
4 -7
ca sa vezi .....
18 Mar 12:46
2 Ai si tu dreptate doar la punctul 5)5.imposibilitatea romanizării Daciei în numai 165 de ani.Dacii erau mandrii si viteji ,dupa Traian o mare parte dintre imparatii romani si apoi bizantini au fost ...daci ,o spun istoricii si sunt dovezi arheologice in acest sens.Dacii vorbeau tot o latina ,dar nu pe cea culta inventata de ei .Latina se trage din limba romana si nu invers ,asta o sustin astazi documentele .
7 -4
Nordic
18 Mar 13:46
2 da aveti toti dreptate :D, si in bucuresti au gasit o inscriptie arheologica cu textul "Ave Cezar Vavan" numai cu cuvantul "vavan" au avut problema etimologii ;)
8 -2
hi hi hi
18 Mar 15:13
3 În 1960 primăvara, facultatea de drept unde eram și eu student în anul I era găzduită de facultatea de chimie în numai câteva încăperi la parter și la primul etaj. Pe un coridor, la parter, se formase un grup de studenți care dezbăteau o problemă de interpretare a unui text scris cu cretă pe o ușă. Inscripția era următoarea: „AVE CEZAR VAVAN”, cu primele două erau de acord toți, dar în ce privește a treia expresie, controversa era înverșunată și interpretările nu convingeau pe preopinenți. În toiul disputei științifice, apare Shari neni, responsabilă cu curățenia, care le spune studenților „mereți și nu rupeți ușa că am scris clar că: a vece zarva van (veceul este închis)”.HI ,hi ,hi .........adica cuvantul cu pricina era WC-ul unguresc.
9 0
hai ca-i buna !
18 Mar 15:19
2 Si daca asa va fi !Poate cel mai longeviv banc al clujenilor îşi are obîrşia undeva în epoca demolărilor iniţiate de Geniul Carpaţilor. Cică pe cînd să dărîme zidul unei case, cineva a observat o inscripţie şi a început să silabisească: a-ve-ce-zar-va-van... Deci, se opresc meşterii şi cheamă nişte istorici. Ave Cezar - asta e clar, îşi zic istoricii, dar ce înseamnă Vavan? Se tot cercetează scrijelitura de pe zid, dar enigma persistă. În fine, apare şeful de echipă de la demolări (un anume Szabo Attila) care lămureşte lucrurile: "a véce zárva van", adică "buda e închisă".
3 -6
Claudiu
18 Mar 16:11
3 În preistorie, Covasna a facut parte din aria întinderii culturii Cucuteni, numita si Ariusd-Cucuteni, localitatea covasneana Ariusd fiind luata ca limita a extinderii acstei civilizatii. Ca si celelalte teritorii, aici s-au dezvoltat culturile epocii bronzului. În antichitate, zona Harghitei a constituit cea mai importanta concentrare de cetati dacice, dave, dupa cea din Muntii Orastiei. Recent, la Sita Buzaului, au fost descoperite si cercetate unele dintre cele mai importante statiuni arheologice din Transilvania. Care este, in cateva cuvinte, tabloul arheologic al tinuturilor Covasnei si Harghitei? Civilizatiile preistorice din zona Carpatilor Rasariteni, atat in Transilvania, cat si in Moldova de Vest, sunt unanim considerate unele dintre cele mai vechi si stralucite civilizatii din Europa. In perioada dacica, acest teritoriu a fost unul dintre cele mai intens locuite, de aici provenind descoperiri devenite emblematice pentru civilizatia dacica: celebrul tezaur de vase de argint si aur de la Sancraieni, cetatile Covasna, Racu, Jigodin si multe altele. In perioada stapanirii romane, prin teritoriul celor doua judete trecea limesul (granita) de Est al Daciei Romane, aici fiind descoperite mai multe asezari militare si civile bine conservate: Bretcu (cu denumirea romana Augustia), Borosneu Mare, Comolau, Inlaceni, Odorheiu Secuiesc si altele. Au fost facute, de asemenea, si importante descoperiri datand din perioada post-romana, care atesta continua existenta a unei populatii autohtone 13 cetati si 10 castre. Zona este insa mult mai bogata, si numai restrictiile financiare ne impiedica sa deschidem noi santiere. Practic, zona aceasta este una dintre cele mai bogate in descoperiri dacice. In secolele II-I i. Hr.- I d. Hr., aici a existat un sistem intreg de cetati care controlau punctele strategice. Una dintre regulile urmate in dispunerea lor era legatura vizuala. Cetatea de la Pauleni, de exemplu, se observa foarte bine de pe varful Sumuleului, de unde se vad
2 -6
Vio
18 Mar 19:03
5 Chiar crezi noerdic ( prea curiosule ) ca veti schima ceva in Transilvania romaneasca ? NU ! Este o mare naivitate din partea ta sa crezi ca veti obtine transilvania militand orbeste si prosteste cu sloganul "ne-am saturat de conducerea din Muntenia " .Romanul tot roman ramane ,chiar si din muntii Pindului au venit romanii sa-si ajute fratii cantand "batalioane treceti carpatii" .Pe cuprinsul DACIEI STRABUNE INCA RASARE MANDRU NEAMUL CE AU VRUT ALTII SA-L PIARDA .De o parte si de alta a Dunarii ,de o parte si de alta a Carpatilor din Austria si pana la Nistru inca .......suntem daci.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?