Maşinile cu număr de Bulgaria ar putea dispărea

 
Număr record la înmatriculări.
Număr record la înmatriculări.
FOTO: http://www.stiripescurt.ro

Un senator a pus gând rău maşinilor înmatriculate în Bulgaria. Liberalul Marin Cotescu l-a întrebat pe ministrul de Interne dacă are de gând să interzică circulaţia maşinilor înscrise în străinătate, care se află la noi în ţară de mai mult de 30 de zile. România a eliminat controalele la frontieră în 2007, aşa că maşinile din UE pot circula fără restricţii, dacă sunt asigurate în caz de accident, a răspuns Gabriel Oprea.

În România au avut loc 3.500 de accidente în care au fost implicate maşini înmatriculate în Bulgaria, se arată în documentul trimis de senatorul Marin Cotescu la Ministerul de Interne. Potrivit poliţiei rutiere, în România sunt o sută zece mii de maşini cu număr de Bulgaria, adică puţin peste 2% din parcul auto. Autovehiculele din ţara vecină au fost implicate în 11% din numărul total de accidentele petrecute în 2013.

Procedura pe care şoferul păgubit trebuie să o urmeze pentru a-şi recupera dauna este cu mult mai anevoioasă decât în cazul unui accident care implică doar maşini cu numere româneşti. Şoferul aşteaptă şi 2-3 luni până când dosarul său de daună este validat de asiguratorul bulgar. Mai mult decât atât, apar situaţii în care despăgubirea nu se mai plăteşte,


spune parlamentarul liberal. Tocmai de accea, Marin Cotescu l-a întrebat pe ministrul de interne, în februarie, dacă are de gând să interzică maşinile înmatriculate în alte state, care se află pe teritoriul nostru de mai mult de 30 de zile.

Răspunsul lui Gabriel Oprea a venit trei săptămâni mai târziu: nu se poate, pentru că România a eliminat restricţiile de circulaţie in 2007. prin urmare, maşinile din alte state, pot circula nestingherite, dacă sunt asigurate.

Cei care au maşini cu numere de stăinătate nu plătesc în România decât taxa de drum. Dacă ar vrea să le înscrie la noi în ţară, ar trebui să plătească taxă de prima înmatriculare, la care s-ar adăugă apoi un impozit anual.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
4 -1
Ladislau Csakany
20 Apr 16:09
Guvernul ,in frunte cu Rovana Plumb, au masini puternice inmatriculate in Bulgaria.Nu este in interesul lor sa le interzica.Numai fraierii le mai inscriu pe Romania, sa plateasca taxe fara numar.
Răspunde
5 0
chirilus ioan
20 Apr 15:38
parerea mea = aliniati taxele ca in bulgaria, 2 stabiliti o perioada de cca 5 luni si o taxa de 100-500 euro proportional cu tipul masinii pentru a inscrie toata lumea masinile pe numele lor care cred ca va aduce repede la buget o suma impresionanta de mare , 3 daca rezultatele sunt favorabile procedati in consecinta pentru a reglementa aceasta situatie care sa fie la indemana tuturor dupa posibilitatile reale a tarii noastre
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?