Maria Petre demisionează din PD-L şi candidează ca independent pentru PE

 
Foto: http://www.guraialomitei.com/wp-content/gallery/site1/maria-petre-alive.jpg
Foto: http://www.guraialomitei.com/wp-content/gallery/site1/maria-petre-alive.jpg
Alegerile pentru Parlamentul European stârnesc un nou scandal în Partidul Democrat Liberal. Unul din membrii cu state vechi în Parlamentul European, Maria Petre, se retrage de pe lista PD-L, demisionează din partid şi candidează ca independent. Motivul deciziei? Democrat liberala este nemulţumită de faptul că a fost pusă pe un loc neeligibil.


"Sunt destul de mâhnită că am fost pusă în această situaţie pentru că sunt de 20 de ani în partid şi n-aş fi crezut niciodată că sunt nevoită să-l părăsesc, dar nu e alegerea mea, e alegerea partidului. Eram pe poziţia 30. Poziţia pe care o aveam nu are nici o legătură cu munca pe care avem, cu cariera la Parlamentul European, cu munca mea în PD-L", a declarat telefonic Maria Petre, eurodeputat PD-L, Bruxelles.

Maria Petre spune că a fost plasată pe a doua jumătate a listei de candidaţi PD-L în urma aplicării unui algoritm care a luat în calcul rezultatele obţinute la alegerile anterioare de filiala Ialomiţa din care face parte, fără a se ţine cont de rezultatele muncii sale ca observator şi deputat la Parlamentul European. Cu toate acestea, nu exclude varianta de a se întoarce în partid, dacă va câştiga un nou mandat de eurodeputat.


Nu este prima situaţie de acest gen în PD-L. Fiica preşedintelui, Elena Băsescu a ales şi ea varianta demisiei din partid şi a candidaturii independente la europarlamentare. Pentru a se încsrie în cursa pentru Parlamentul European, un candidat indepedent are nevoie de 100 de mii de semnături.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?