Maria Grapini îl ceartă pe Emmanuel Macron: ”Se poate ca francezii să nu-și susțină francezul?”

 
Maria Grapini
Maria Grapini

Maria Grapini are o reacție de surprindere față de intenția președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a nu susține candidatul francez pentru șefia Parchetului European

În virtutea bunei colaborări și a bunei înțelegeri între cei doi șefi de stat, președintele Emmanuel Macron i-a transmis președintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert și că o va susține pe Laura Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European, după cum se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Vestea a enervat-o pe Maria Grapini, europarlamentar PSD, care s-a întrebat cum se poate ca un francez să nu fie susținut de francezi, uitând că situația este asemănătoare și în România, nici Guvernul nu o susține pe Kovesi.

„Aud că Macron îi cere candidatului francez la funcția de procuror șef să se retragă. Păi se poate? Amestec în justiție? Cum poate să dispună un președinte unui cetățean să se retragă de la un concurs? Se poate ca francezii să nu-și susțină francezul? Ce treabă are un șef de stat cu un candidat pe persoană fizică? E ca și cum ar interveni președintele la un concurs pentru un candidat la un post la banca națională!

Și când aud jurnaliști care acuză guvernul României că o susține pe Kovesi... Nici nu trebuie să interfereze guvernele cu un concurs tehnic. Aud acum un liberal neinformat care spune că este o funcție pentru România! Alo! Este o funcție pentru Europa!”, a scris Maria Grapini pe Facebook.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Mihaitza
20 Jul 20:07
Idioata națională nu se lasă! Se mira ca un/niste francezi n-ar susține un alt francez dar i se pare foarte normal ca niste români ( cam "roșii!) nu susțin un alt român! Vezi atitudinea guvernanților noștri precum și a mediei aservite vis a vis de candidatură lui Kovesi!!
Răspunde
0 0
Constantin Gadea
20 Jul 12:36
MARE SARBATOARE ! MARE !...
KOVESI E-NVINGATOARE !...
DUSMANII, C-UN MARE FAS,
S-AU FACUT, CU TOTI, DE RAS.
GEME URA-N PESEDEI…
SCHEAUNA ANTENA TREI…
SI MARII JEFUITORI
MOR DE FRICA, DE FIORI.
IAR GRAPINII DA CU GRAPA,
SA-SI GRAPEZE CIOCOLATA.
Răspunde
0 0
cotoi
20 Jul 07:22
Nici nu ar trebui sa deschida gura la ce gafe face , s-a si gasit cine sa-l certe pe presedintele Frantei .
Răspunde
0 0
Care e problema intr-un batustan primitiv !
20 Jul 05:59
ca guvernantii sa instige impotriva propriilor cetateni si sa ceara pedepsirea lor pentru ca nu respecta codul OMERTA tiganesc !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?