MARIA BULEANDRĂ, noul prefect de Buzău. Gabriel Baltă, eliberat din funcţie

 
MARIA BULEANDRĂ, noul prefect de Buzău. Gabriel Baltă, eliberat din funcţie / Foto: MEDIAFAX
MARIA BULEANDRĂ, noul prefect de Buzău. Gabriel Baltă, eliberat din funcţie / Foto: MEDIAFAX

GABRIEL BALTĂ a fost eliberat din postul de prefect al judeţului Buzău, în locul acestuia fiind numită MARIA BULEANDRĂ, care a condus până în prezent Biroul de control al legalităţii din prefectură, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale. Schimbarea a fost decisă în şedinţa de miercuri a Guvernului.Marţi seara, premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul va numi, în şedinţa de miercuri, un alt prefect în judeţul Buzău.

"Vreau ca şi în teritoriu toată lumea să îşi facă datoria şi vreau mai multă competenţă. Pe cei care nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor îi înlocuim. La Buzău înţeleg că lucrurile nu au mers bine şi, la propunerea ministrului de Interne (post ocupat în prezent, ca interimar, de Gabriel Oprea - n.r.), mâine o să numim un alt prefect la Buzău, capabil să facă faţă la aceste încercări. E valabil pentru toţi ceilalţi reprezentanţi ai Ministerului de Interne şi ai Guvernului", a spus Ponta, prezent, marţi seara, la Ministerul de Interne.

Vicepremierul Liviu Dragnea anunţase anterior că nu sunt foarte multe şanse ca Gabriel Baltă să mai fie prefect, dar că decizia va fi luată săptămâna viitoare, după rezolvarea problemelor meteorologice, deoarece nu este normal ca schimbarea să fie efectuată acum.

Astfel, ministrul Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, afirmase că "nu sunt foarte multe şanse" ca Gabriel Baltă să mai fie păstrat în postul de prefect al judeţului Buzău după ce problemele meteorologice vor fi depăşite.

El a anunţat că premierul Victor Ponta a fost de acord ca săptămâna viitoare, după ce sunt rezolvate problemele meteorologice, să fie luate măsuri în cazul autorităţilor din judeţul Buzău şi s-a arătat din nou nemulţumit de modul în care acestea au acţionat la deszăpezire.

"Eu apreciez ce s-a făcut la Buzău pe cuprinsul întregului judeţ, dar faptul că astăzi încă mai erau cinci comune blocate şi, cel mai rău, nu se ştia exact situaţia din fiecare comună, care se putea afla foarte simplu, discutând amănunţit cu fiecare primar (...) Eu apăr şi protejez un coleg până la o limită, până la limita peste care, dacă se trece, se pun în pericol toate acţiunile şi integritatea populaţiei. Acesta este motivul pentru care l-am informat pe primul-ministru după ce m-am întors de la Buzău şi a decis primul-ministru ca analiza şi măsurile, care nu vor întârzia să fie luate, pentru Buzău să fie luate săptămâna viitoare, după ce încheiem aceste operaţiuni", a spus Dragnea.

El a precizat că la Buzău a fost trimis secretarul de stat din Ministerul Administraţiei Iulian Matache, care va sprijini coordonarea şi "va avea grijă" ca tot ceea ce a fost stabilti ca mod de acţiune să se şi întâmple.

"Prefectul a avut o activitate bună până acum, dar dacă în situaţiile astea limită, când este nevoie de o mână-forte, gândire limpede şi decizii luate rapid, nu performează, nu ştiu dacă poate în continuare să îndeplinească această funcţie. Ca să schimbi însă prefectul mâine, în plin viscol, nu e în regulă, dar, după părerea mea, nu mai sunt foarte multe şanse să rămână", a adăugat Dragnea.

Marţi, prezent la Buzău, vicepremierul Liviu Dragnea a criticat modul în care autoritățile buzoiene au gestionat situația în localitățile izolate de zăpadă şi, întrebat dacă va lua măsuri împotriva prefectului Gabriel Baltă, a spus că se gândește "la mai multe măsuri", dar nu crede că "este bine să le ia acum".

El a arătat că se aștepta ca autoritățile să ia decizii mai ferme în ceea ce priveşte situaţia din judeţ, însă "s-au blocat la cinci comune izolate".

Vicepremierul a adăugat că se gândește să ia măsuri, însă după ce va trece și următoarea perioadă de viscol și ninsori, prognozată de meteorologi.

Întrebat dacă va lua măsuri împotriva prefectului de Buzău, Gabriel Baltă, care nu a știut, marți, câte localități buzoiene sunt izolate, Dragnea a afirmat că se gândește la mai multe măsuri pe care însă nu le va lua acum.

Vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul Apărării, Mircea Duşa, au mers, marţi, în comuna buzoiană Vadu Paşii, ei fiind însoţiţi de prefectul Gabriel Baltă.

Întrebat de jurnaliști dacă știe câte localități mai sunt izolate în județul Buzău, prefectul a spus că mai sunt cinci comune izolate, iar întrebat care sunt acestea, el nu a putut preciza.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Marius Sîrbescu, declara, marţi dimineaţă, că 20 de drumuri județene sunt în continuare blocate, în timp ce pe DN 2 C Costești Padina, limita cu județul Ialomnița, este restricție de 3,5 tone, iar pe DN 2 B Buzău-Brăila sunt restricții pentru mașinile cu masa mai mare de 7, 5 tone. De asemenea, DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila este în continuare închis.

Vicepremierul Liviu Dragnea le-a cerut autorităţilor judeţene din Buzău să nu mai fie "atât de emotive" şi să ţină legătura permanent cu primarii, spunându-le că dacă vor acţiona în acelaşi ritm vor fi luate "măsuri serioase".

De asemenea, ministrul Mircea Duşa le-a solicitat primarilor din localităţile buzoiene izolate să fie "serioşi" şi "să privească" responsabil această situaţie, afirmând că nu e normal să spună, întrebaţi fiind, că nu au nevoie de ajutorul Armatei în condiţiile în care zăpada ajunge la streaşina caselor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 0
Antonie
30 Jan 15:12
DUPA BALTA, IACA ,VINE SI BULEANDRA !CE MI-I MANDA ,CE MI- TANDA?AVEM LA ROMANICA NOASTRA TOATE SPECIMENELE :PLUMB.COCOS,PLACINTA ,CRIN,URSU,BOC.FRUNZAVERDE(MAI ESTE?)MAZARE ...ETC
Răspunde
5 0
IO Rebelul
29 Jan 15:09
BA PONTA "AI DAT CU PARU-N BALTA" SI ACUM VREI "SA SPELI BULEANDRA IN FAMILIE"?
BA INCOMPETENTULE, BA MINCINOSULE, BA PLAGIATORULE DA-TI MA DEMISA! CHIAR NU REALIZEZI CA AI AJUNS O COBE PE CAPUL ROMANILOR?!
Răspunde
2 -1
Dorin-Adrian Cristea
29 Jan 14:53
Deci Justitia se implica deja politic si executiv...Si toti platesc pentru oalele sparte in capul tuturora de Ponta si cativa pentru MCV.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?