Manda: Am vorbit cu Hellvig. Este de acord cu desecretizarea protocolului SRI-Ministerul Public

Claudiu Manda, şeful comisiei de control SRI, a declarat, la Parlament, că l-a sunat Eduard Hellvig, directorul SRI, care i-a comunicat că este de acord cu desecretizarea protocolului SRI-Ministerul Public. "Am avut astăzi o discuţie cu directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, domnia sa m-a sunat şi mi-a spus că îşi exprimă toată disponibilitatea ca, în perioada imediat următoare, să purceadă la desecretizarea acelui protocol dintre SRI şi Parchetul de la lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Şi-a exprimat dorinţa de a ne vedea la comisie înainte de a-l desecretiza şi pentru a discuta diferite aspecte ce ţin de anumite mecanisme interne ale SRI. Sunt elemente pe care dorim să le discutăm şi după aceea din partea SRI există toată această disponibilitate”, a declarat Claudiu Manda.

Întrebat când ar putea veni Eduard Hellvig în faţa comisiei SRI, Manda a afirmat: "Cred că cel mai devreme ar putea să fie vineri, probabil cel mai târziu marţi, având în vedere că luni este, din câte ştiu, ziua de bilanţ al SRI”.

Manda a spus că a mai purtat discuţii cu directorul SRI referitor la aceste protocoale. "Am mai avut discuţii despre acest subiect. Astăzi m-a anunţat despre această dorinţă a domniei sale (...) Niciodată când am vorbit nu a spus că ar trebui neapărat să rămână într-o zonă secretă, mai ales că vorbim despre un protocol denunţat la iniţiativa SRI şi de către actualul director al SRI”, a afirmat acesta.

De asemenea, preşedintele comisiei SRI a spus că Eduard Hellvig ar urma să fie audiat înainte de Traian Băsescu, Liviu Dragnea şi a doua audiere a lui Florian Coldea. "Probabil că da. Având în vedere că a fost această discuţie cu domnia sa, e clar că şi noi intenţionăm să ne vedem. Nu ştiu dacă o să ne vedem la comisie sau la Serviciu, pentru că este o zonă securizată pe care ne-o dorim ca să discutăm aceste aspecte”, a adăugat Manda.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis, luni, către Parchetul General, o cerere de desecretizare a protocoalelor încheiate cu Serviciul Român de Informaţii, precum şi informaţii despre existenţa acestora.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?