Lovitură pentru Putin! Propaganda Rusiei, interzisă în Republica Moldova

 

Președintele interimar al Republicii Moldova, Adrian Candu, a promulgat, miercuri, proiectul de modificare a Codrului Audiovizualului, cunoscut drept ”legea anti-propagandă”, se arată într-un comuncat al parlamentului.

Potrivit Deschide.md, proiectul interzice indirect retransmiterea pe teritoriul Republicii Moldova a programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic din Federația Rusă. Igor Dodon a refuzat în mod repetat să semneze decretul de promulgare a acestei legii, pentru care a şi fost suspendat temporar - pentru a treia oară - din funcţie de către Curtea Constituţională.

Autorii legii, deputaţi ai Partidului Democrat (aflat la guvernare), au argumentat-o drept o necesitate pentru protejarea securităţii informaţionale a Republicii Moldova.


Curtea Constituţională a stabilit săptămâna trecută că refuzul deliberat al preşedintelui Igor Dodon de a numi noii membri ai guvernului la propunerea repetată a prim-ministrului şi de a promulga o lege pentru care parlamentul şi-a reconfirmat votul constituie o încălcare a obligaţiilor constituţionale şi i-a suspendat temporar atribuţiile în fiecare caz în parte.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?