Leo Iorga a fost externat

 
LEO IORGA
LEO IORGA

Solistul Leo Iorga a fost externat, marţi, în jurul orei 16.30, de la Spitalul Monza din Capitală, unde a suferit, în 9 mai, o operaţie pe creier pentru extirparea unei tumori de trei centimetri.

Leo Iorga a fost operat vineri, timp de aproximativ trei ore, pentru extirparea unei tumori cerebrale de trei centimetri, ce a fost înlăturată complet.

Sâmbătă, medicii anunţau că solistul era în stare bună, a fost mutat de la terapie intensivă şi că, în aproximativ două săptămâni, va putea să îşi reia activitatea.


În funcţie de analizele anatomo-patologice, oncologii vor stabili dacă şi pentru ce perioadă este necesară radioterapia. Ulterior, la aproximativ o lună, se va reface un RMN de control. Pe lângă tratamentul medicamentos pentru edemul cerebral, parte din recuperare va fi gimnastica medicală şi kinetoterapia, mai spuneau medicii.
Echipa de la Brain Institute din Spitalul Monza care l-a operat pe Leo Iorga a fost formată din: dr. Sergiu Stoica (neurochirurg), dr. Mihai Crăciun (neurochirurg) şi dr. Anca Vişan (neuro-anestezist).

În urmă cu trei ani, Leo Iorga a fost operat tot pentru scoaterea unei tumori canceroase, de la plămâni. Intervenţia a fost făcută la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală.

Înainte de operaţia din 9 mai, pe Facebook a fost creată pagina "Alături de Leo Iorga", pe care a fost lansată o campanie de strângere de fonduri pentru cântăreţ.

Reprezentanţii Fundaţiei "George Becali" l-au contactat pe artist şi au donat o sumă de bani pentru intervenţia chirurgicală a artistului, după cum au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii cântăreţului. Aceştia nu au precizat despre ce sumă este vorba.

"Reprezentanţii fundaţiei au luat legătura cu noi şi au donat o sumă, aşa cum au făcut şi alte persoane. Am primit foarte multe telefoane de susţinere şi fiecare a donat cât a putut. Oricum va fi în tratamente postoperatorii, care sunt la fel de costisitoare", au mai spus reprezentanţii lui Leo Iorga.

Solistul rock Leo Iorga a declarat pe 4 mai, pentru MEDIAFAX, că a aflat cu o săptămână în urmă că trebuie să suporte o intervenţie chirurgicală de urgenţă, pentru extirparea unei tumori cerebrale, precizând că înainte de Paşti a avut "o criză mare de convulsii" şi a urmat un tratament care "l-a anchilozat".

"Săptămâna trecută am aflat că trebuie să fac această intervenţie chirurgicală de urgenţă. Am urmat un traseu şi, pentru că asupra metastazelor mele cerebrale a fost intervenit din septembrie, una dintre ele a dispărut complet. Dar înainte de Paşti am avut o criză mai mare de convulsii, ca un fel de convulsii epileptice. Tratamentul respectivelor crize m-a anchilozat, adică nici nu mai pot să mă ţin pe picioare şi atunci m-am întors la suita de medici (...) Radiologic nu se mai poate intra acum, pentru că formaţiunea rămasă acolo a fost foarte expusă radiologic (...) Şi atunci singura soluţie viabilă, preferabilă, a fost intervenţie chirurgicală directă, însă la foarte multe spitale de stat mi s-a spus că riscurile sunt de paralizie totală sau parţială şi singurul loc unde l-am găsit pe doctorul Sergiu Stoica a fost la spitalul privat Monza", a declarat atunci Leo Iorga.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?