Legea lui Viktor Orban împotriva ONG-urilor care ajută migranți scandalizează Europa

 
Viktor Orban
Viktor Orban

Majoritatea parlamentară a lui Viktor Orban este gata să adopte miercuri o lege care va lovi dur activitatea ONG-urilor acuzate că ajută imigranți ilegali. Ungaria îşi continuă ofensiva împotriva migranţilor şi celor care îi ajută. Va impune un nou impozit, de 25% din venituri, pentru organizaţiile care susţin migraţia.

Guvernul de la Budapesta şi-a explicat decizia prin faptul că apărarea imigraţiei ilegale înseamnă o povară importantă pentru bulgetul naţional.

Consiliul Europei urmează să se pronunţe vineri asupra legalităţii acestei taxe, însă cabinetul premierului Viktor Orban a anunţat deja că nu va aştepta opinia. Guvernul ungar este printre cele mai ostile din Europa faţă de migranţi.

În campania electorală pentru scrutinul din aprilie, premierul ungar a promis să oprească ONG-urile care susţin migranţi, acuzându-le că subminează integritatea Europei. Potrivit lui, organizaţiile sunt finanţate de omul de afaceri George Soros.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?