Legătura neştiută dintre Nicolae Ceauşescu şi J.R. Ewing

Legătura neştiută dintre Nicolae Ceauşescu şi J.R. Ewing
Legătura neştiută dintre Nicolae Ceauşescu şi J.R. Ewing

Serialul Dallas a fost unul dintre cele mai populare filme în România comunistă, dar și ultimul difuzat de regim. În perioada de glorie a serialului, în anii '80, preşedintele Nicolae Ceauşescu a permis difuzarea producţiei TV în România, pe atunci o ţară comunistă, considerând că în acest fel le va arăta cetăţenilor români decadenţa şi corupţia din ţările occidentale. Aceasta pentru că preşedintele Nicolae Ceauşescu a fost convins că filmul era suficient de anticapitalist. Atunci când s-a răzgândit, era deja prea târziu, deoarece plătise în valută pentru costul întregului serial.Se pare că Nicolae Ceaușescu a mizat imens pe imaginea acestui anti erou. Actorul american Larry Hagman, interpretul personajului J.R. Ewing din serialul de televiziune "Dallas", a povestit cum a primit bani de la dictatorul român Nicolae Ceauşescu, pentru ca regimul comunist să poată să îi folosească imaginea. E adevărat că aceste declarații au fost făcute publice după moartea sa, dare le sunt extraordinary de interesante cum a încercat propaganda comunistă să îl folosească.

Cu ocazia unei vizite pe care Larry Hagman a efectuat-o în anii 1980 în România, unde serialul "Dallas" era extrem de popular, regimul Ceauşescu i-a cerut actorului permisiunea de a afişa un uriaş panou cu chipul său, pe un imobil, afirmă săptămânalul britanic.

Serialul a avut un impact uriaș în direcția în care Ceaușescu nu se aștepta. Larry Hagman chiar considera că indirect show-ul a fost responsabil pentru declanşarea Revoluţiei din 1989 din România şi pentru moartea fostului dictator Nicolae Ceauşescu.

Sursa: historia.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?