Lazăr Comănescu este noul ministru de Externe al României

 
Foto: ue.mae.ro
Foto: ue.mae.ro
Ministerul Afacerilor Externe va fi condus de un diplomat. Lazăr Comănescu este cel care va conduce destinele diplomaţiei române. La propunerea premierului Călin Popescu Tăriceanu, şeful statului a semnat, luni, decretul de numire a acestuia în funcţie.


Fostul ambasador al României la Uniunea Europeană devine, astfel, al treilea ministru de Externe din actuala legislatură. Lazăr Comănescu a fost propus de premier de comun acord cu şeful statului, în urma unei convorbiri telefonice cu preşedintele Băsescu.

Lazăr Comănescu a intrat în diplomaţie înainte de 1989, a fost ambasadorul României la Uniunea Europeană timp de opt ani, iar de-a lungul carierei sale a deţinut mai multe funcţii în Ministerul de Externe, printre care şi cea de secretar de stat. Comănescu preia locul lăsat liber de Adrian Cioroianu, în urma scandalului iscat de cazul românului mort prin înfometare, în Polonia. Aseară, Lazăr Comănescu a ajuns în Capitală de la Bruxelles.


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?