La 14 ani, Bogdan este dublu campiona la rezolvarea rapidă a cubului Rubik

 

La numai 14 ani, Bogdan Tănăsescu din Pitesti este dublu campion naţional la speed-cubing, adică la rezolvarea rapidă a cubului Rubik. În timp ce alţi tineri de vârsta lui preferă să stea în faţa calculatorului, Bogdan se antrenează câte trei ore pe zi pentru a deveni cel mai rapid la rezolvarea cubului Rubik.De aproape doi ani, Bogdan nu are rival în ţară la speed-cubing, timpul său de rezolvare este sub 10 secunde.

Bogdan îşi amintește că prima rezolvare a unui cub Rubik a durat o lună. Abia după aceea a început să priceapă algoritmii.

"Văzusem la televizor un om Cristian care am văzut că îl făcea foarte rapid şi am zis să încerc şi eu să fac. M-am dus la magazin, mi-am luat un cub din ăla mai ieftin al 5 -6 lei şi am stat în jur de o lună să-l fac şi până la urmă mi-a reuşit . Apoi tot am scăzut de la un minut, am ajuns până în prezent la 11 secunde constant. Am câştigat 6 concursuri şi cinci le-am câştigat consecutiv.", spune Bogdan.


Părinţii sunt cei care îl susţin, mai ales în deplasările din ţară, care sunt destul de costisitoare, iar premiile mai mult simbolice.

De departe, cea mai grea rezolvare este atunci când concurentul este legat la ochi. Bogdan recunoaşte că nu îi iese mereu.

Bogdan speră ca, în maximum trei ani să ajungă numărul 1 mondial.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 -4
Florina Tole
07 Sep 23:42
Oferta noua de locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si imediat! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza aici! Au fost trimise primele castiguri! Oferim dovada platii! NU e MLM! NU e joc piramidal! Lucrati lejer, ca operator online, 3 ore pe zi, si castigati lunar 300 dolari! Cand doriti detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: florinatole@yahoo.ro
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?