Klaus Iohannis, preşedinte. Ce judeţe a "cucerit" Klaus Iohannis în 2 săptămâni

 
Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale în 21 de judeţe ale ţării, plus municipiul Bucureşti.
Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale în 21 de judeţe ale ţării, plus municipiul Bucureşti.

Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale în 21 de judeţe ale ţării, plus municipiul Bucureşti.

Sunt câteva judeţe în care Klaus Iohannis a ieşit învingător în turul 2, deşi pierduse în primul tur în faţa lui Victor Ponta. Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale cu o diferenţă de circa 9 procente faţă de contracandidatul său, Victor Ponta, anunţă BEC după numărarea voturilor din 99% din secţiile de votare.

Klaus Iohannis a reuşit să recupereze diferenţa de 10 procente din primul tur şi, mai mult, să câştige la o diferenţă considerabilă de candidatul PSD.

Klaus Iohannis - victorie în Iaşi şi Suceava

Surprinzătoare este victoria lui Klaus Iohannis în unele judeţe cheie, precum Iaşiul. Mediul rural a votat tot cu Victor Ponta în turul 2, însă balanţa a fost înclinată decisiv de oraşul Iaşi, unde majoritatea i-a acordat votul lui Klaus Iohannis.


În judeţul Iaşi, Klaus Iohannis primise doar 29,73% din voturi în primul tur, "scor" cu circa 14 procente inferior celui primit de Ponta. Totuşi, în turul 2, Klaus Iohannis a fost votat de 50,57% dintre ieşeni.

Situaţie asemănătoare în Suceava, unde Ponta a câştigat în primul tur cu o diferenţă de circa 11 procente. Klaus Iohannis a revenit însă în turul 2, fiind votat de 51,5% dintre suceveni.

În Moldova, Klaus Iohannis a pierdut în judeţele Botoşani, Neamţ, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi şi Buzău. Totuşi, în Vrancea, de exemplu, candidatul ACL a redus foarte mult diferenţa din primul tur (în turul 1, Klaus Iohannis a primit cu 23% mai puţine voturi decât Ponta, iar diferenţa din turul 2 a fost de doar 7,5%).

Klaus Iohannis - câştigător în Prahova şi Ilfov, record pro-Victor Ponta în Giurgiu

Şi Prahova a "întors armele" în favoarea lui Klaus Iohannis, în turul 2. Ponta câştigase turul 1 cu 39,4 la 27,7%, dar Klaus Iohannis a revenit şi a primit 52,4% din voturi în turul 2, faţă de 47,6%, procentul lui Victor Ponta.

Şi Ilfovul a votat cu Klaus Iohannis în turul 2, după ce votase cu Victor Ponta în turul 1. Ilfov şi Prahova sunt singurele judeţe din Muntenia în care Klaus Iohannis l-a învins pe Victor Ponta. Giurgiu a stabilit un adevărat record pro-Ponta. În judeţ, 68,38% dintre alegători au votat cu Victor Ponta în turul 2 al alegerilor prezidenţiale 2014.

Deşi a pierdut judeţe ca Brăila sau Călăraşi, Klaus Iohannis a recuperat destul de mult diferenţa din turul 1. În Călăraşi, de exemplu, diferenţa Ponta - Iohannis din turul 2 a fost de circa 10%, faţă de cele 22 de procente din primul tur.

Klaus Iohannis, la un pas de a câştiga un judeţ în Oltenia

În Oltenia, Klaus Iohannis a pierdut alegerile în toate judeţele. În Teleorman, judeţul lui Liviu Dragnea, diferenţa a fost de circa 27 de procente în favoarea lui Victor Ponta. În primul tur, Ponta câştigase însă la o diferenţă chiar mai mare, de 34,5%.

Klaus Iohannis a fost foarte aproape de a câştiga în Vâlcea, unde diferenţa din turul 2 a fost de doar 1,4% în favoarea lui Victor Ponta. Rezultatele din primul tur indicau o diferenţă de 10 procente între cei doi candidaţi.

O singură "trădare" în Transilvania. Klaus Iohannis, învins în Hunedoara

În Transilvania, Klaus Iohannis a pierdut turul 2 al alegerilor prezidenţiale 2014 într-un singur judeţ, Hunedoara. Cândva un fief al liberalilor, Hunedoara a votat masiv cu Victor Ponta în primul tur, premierul primind la votul din 2 noiembrie 43,59% dintre voturi, cu 12% mai multe decât Klaus Iohannis.

În turul 2, Klaus Iohannis recuperat mult, dar nu l-a întrecut pe Victor Ponta şi în acest judeţ (rezultatele finale indică o victoria a lui Ponta cu 0,8%).

Situaţie curioasă în Maramureş, unde, în primul tur, cei doi candidaţi au fost la egalitate 36-36%. În turul 2, Klaus Iohannis a reuşit să impună o diferenţă de mai mult de 20% în faţa lui Victor Ponta.

Klaus Iohannis, victorie surprinzătoare în Dobrogea

În Dobrogea, Klaus Iohannis a câştigat în ambele judeţe. La Constanţa, influenţa lui Radu Mazăre nu a fost de ajuns pentru victoria lui Ponta. Învins cu 8 procente în primul tur, Klaus Iohannis a revenit puternic în al doilea şi a câştigat la o difernţă de 14 procente!

În Tulcea, Victor Ponta a risipit cele 16 procente pe care le avea în faţă după primul tur. În turul 2, diferenţa a fost de 5,2% în favoarea lui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, susţinut masiv de diasporă, învingător şi în Bucureşti

Cea mai categorică victorie a lui Klaus Iohannis a fost în diaspora, unde aproape 90% dintre votanţi l-ar fi ales pe candidatul ACL, arată datele PDL.

În Bucureşti, Klaus Iohannis a câştigat turul 2 al alegerilor prezidenţiale 2014 cu o diferenţă de circa 9 procente. În primul tur, deşi la o diferenţă mică, Victor Ponta a fost cel care a "câştigat" Capitala.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 -2
alex
17 Nov 17:43
Buzaul nu e in Moldova T_T
Răspunde
0 0
mihai brad
17 Nov 21:12
lol!
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?