K. Iohannis a reclamat la CCR legea prin care Sorin Grindeanu a ajuns şef la ANCOM

 

Președintele Klaus Iohannis a trimis Curții Constituționale, luni, o sesizare de neconstituționalitate asupra legii privind aprobarea OUG de modificare și completarea a altei ordonanţe privind înființarea Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, instituţie condusă de fostul premier Sorin Grindeanu.

În documentul publicat pe site-ul focial al preşedinţiei se spune că "legea adoptată de Parlament conține o serie de reglementări noi față de ordonanța aprobată, după o procedură care contravine principiului bicameralismului, considerăm că au fost încălcate dispozițiile art. 75, art. 115 alin. (4) și ale art. 148 alin. (2) și alin. (4) din Constituție."

Un alt aspect reclamat este acela că guvernul n-a putut prezenta "jelementele de fapt și de drept din care să reiasă, pe de o parte, existența situației extraordinare și, pe de altă parte, urgența reglementării, menționându-se doar faptul că reglementarea se impune în considerarea necesității revizuirii modalității de desemnare a conducerii ANCOM, neadoptarea soluțiilor propuse putând determina disfuncționalități în activitatea acestei instituții."

Comunicatul integral al preşedeintelui îl puteţin citi aici. 

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?